Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná kancelária ootbox je vyrobená z prepravného kontajnera

Prenosná kancelária ootbox je vyrobená z prepravného kontajnera
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V niektorých situáciách je dočasne potrebný ďalší kancelársky priestor, no celoplošné sťahovanie do väčšej budovy by bolo zbytočné a nákladné. V takom prípade by mohla priniesť riešenie prenajímateľná prenosná kancelária ootbox, ktorá je vyrobená z upcyklovaného prepravného kontajnera.

Tento produkt vznikol už v roku 2016, keď americký podnikateľ Robbie Friedman, ktorý podniká doma, zistil, že potrebuje súkromné, no blízke miesto na podnikanie. Na svojom dvore si preto postavil vlastnú kanceláriu a uvedomil si, že niečo podobné môžu pravidelne potrebovať aj iné firmy. S cieľom posunúť tento koncept ďalej sa spojil s priateľkou a špecialistkou na rozvoj podnikania Allison Zofan. Výsledkom je prenosná kancelária ootbox, ktorá bola oficiálne predstavená v roku 2020.

Prenosná kancelária ootbox vyrobená z prepravného kontajnera.

Má rozmery 3 × 2,6 × 2,4 metra a váži približne 1 814 kilogramov. Exteriér je vybavený laminátovými dverami otváranými smerom von s inteligentným zámkom, veľkými oknami a informačnými panelmi. Interiér má izolovaný preglejkový strop a steny, kobercovú podlahu, osvetlenie aktivované pohybom a inteligentný termostat.

Prenosná kancelária ootbox vyrobená z prepravného kontajnera.

Každá jednotka pritom obsahuje aj vlastný elektrický systém, ktorý zahŕňa kompletnú zostavu vykurovania, vetrania a klimatizácie. Treba poznamenať, že kompresor pre túto zostavu zaberá 61 cm vnútorného priestoru. Celý ootbox sa pritom privezie nákladným autom, postaví sa tam, kde je potrebný, a potom sa jednoducho zapojí do blízkej 20-ampérovej elektrickej zásuvky.

Prenosná kancelária ootbox vyrobená z prepravného kontajnera.

Spoločnosť teraz ponúka niekoľko verzií ootboxu, ktoré sú prispôsobené konkrétnym scenárom použitia, ako sú napríklad podniky, zdravotníctvo, developerské projekty či maloobchod. Ceny prenájmu sa začínajú na 1 000 dolárov mesačne, pričom minimálna doba prenájmu sú štyri mesiace.