Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívne továrenské zariadenie na výrobu uhlíkovo negatívneho betónu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Betón sa v stavebníctve používa už tisíce rokov, no jeho výroba významne prispieva ku globálnym emisiám uhlíka. Aj preto sme v poslednom čase svedkami mnohých výskumov zameraných na zníženie jeho vplyvu na životné prostredie. Jeden z takýchto projektov, ktorý vznikol vo fínskom Technickom výskumnom centre (VTT), sa snaží dosiahnuť to, aby výroba betónu bola uhlíkovo negatívna.

Fínske technické výskumné centrum VTT sa už desaťročia zaoberá negatívnymi účinkami karbonatizácie, čo je pomalý proces, pri ktorom sa oxid uhličitý časom absorbuje do betónu a môže viesť ku korózii oceľových výstuží. Koncom roka 2010 sa výskumníci začali zameriavať na to, aby tieto problémy premenili na výhodu.

„Rozhodli sme sa vyvinúť uhlíkovo negatívny betón bez toho, aby sme presne vedeli, ako to urobiť,“ povedal Tapio Vehmas, vedúci vedec VTT. „Začali sme experimentovať, aby sme zistili, ako funguje oxid uhličitý v betóne, ako sa tvoria karboalumináty a ako tento proces nahrádza cement a znižuje uhlíkovú stopu“.

Začalo sa hľadanie vhodných nízkouhlíkových spojív. Tieto experimenty odhalili, že vysokopecná troska z oceliarskeho priemyslu by sa dala saturovať oxidom uhličitým a dobre funguje ako účinné spojivo, ktoré nahrádza bežný cement v betóne.

„Nevyšlo to hneď, ale museli sme vypracovať koncepciu materiálu a hľadať vhodné aktivátory,“ dodal Vehmas. „Konečná kombinácia spojiva pozostávala zo strusky, zeleného lúhu a biopopolu“.

Spoločnosť Carbonaide získala počiatočné financovanie na vybudovanie prvého pilotného závodu na výrobu uhlíkovo negatívneho betónu.

V rámci projektu sa potom tím zameral na komercializáciu a vybudoval automatizovaný pilotný systém na karbonizáciu, ktorý viaže CO2 do prefabrikovaného betónu pri atmosférickom tlaku, a nainštaloval ho do kontajnera, ktorý bol umiestnený vedľa betonárne v meste Hollola v južnom Fínsku. Majiteľ tejto továrne, spoločnosť Rakennusbetoni- ja Elementti Oy, následne použila túto technológiu na vytvorenie uhlíkovo negatívnej dlažby, ktorá sa má osadiť na stavenisku spoločnosti Skanska.

„V pilotnej jednotke sme preukázali, že naša technológia dokáže znížiť emisie CO2 z bežného betónu o 45 %,“ povedal Vehmas, ktorý je teraz generálnym riaditeľom spoločnosti Carbonaide založenej VTT. „Na jeseň minulého roka sme preukázali zníženie uhlíkovej stopy našich výrobkov na -60 kg/m3 nahradením portlandského cementu troskou.“ Uvádza sa pritom, že uhlíková stopa bežného betónu je približne 250 - 300 kg na meter kubický.

Spoločnosť Carbonaide má teraz v úmysle vybudovať prvú priemyselnú pilotnú výrobnú linku na výrobu uhlíkovo negatívneho betónu na svete a na rozbehnutie prác získala počiatočné financovanie vo výške 1,8 milióna EUR. Očakáva sa, že jednotka vo veľkosti továrne v Hollole v kombinácii s plne funkčným hodnotovým reťazcom „mineralizuje až päť ton CO2 denne a 100-násobne zvýši výrobu svojich výrobkov z uhlíkovo negatívneho betónu“.

Betonárska spoločnosť Rakennusbetoni- ja Elementti Oy použila technológiu spoločnosti Carbonaide na výrobu dvorových dlaždíc v pilotnej jednotke v meste Hollola vo Fínsku.

Cieľom spoločnosti je rozšíriť výrobu a do roku 2026 mať v prevádzke 10 jednotiek v celom regióne, ktoré by mali do roku 2050 viazať približne 500 megaton CO2 ročne. Súčasný pilotný projekt si môžete pozrieť v prevádzke vo videu na začiatku článku alebo priamo TU.

„Naším cieľom v spoločnosti Carbonaide je vytvoriť udržateľnejšiu budúcnosť pomocou špičkovej technológie, ktorá nielenže znižuje emisie uhlíka zo stavebných materiálov, ako je betón, ale ktorá zachytáva viac CO2, ako emitujú počas svojej životnosti,“ povedal Vehmas. „Je veľmi prirodzené, že stavebné prostredie sa stáva pohlcovačom CO2, keďže ide o najväčší objem človekom vytvoreného materiálu“.