Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dell AIO: Elegancia a bezpečnosť

Dell AIO: Elegancia a bezpečnosť
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 6. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dell je tu s dvoma novinkami z oblasti All-I-One pracovných staníc, ktorými nielen šetrí priestor, ponúka eleganciu, ale ponúka najmä bezpečné firemné riešenie. Denne vzniká totiž viac ako 200 tisíc nových variant malware, z ktorých sa viacero zameriava práve na malé i stredné podniky.

Z toho vyplýva, že kyber-bezpečnosť sa netýka už len spoločností „Fortune 500“. Dell prináša jedno riešenie: „Práve pre menšie firmy a organizácie, ktoré bojujú s klesajúcimi rozpočtami, sú určené nové stanice Optiplex,“ vraví Petr Zajíček, Brand Manager spoločnosti Dell. Patria sem nové modely OptiPlex 3030 All-in-One a OptiPlex 9030 All-in-One.

OptiPlex 3030 All-in-One ponúka nástroje pre správu energií a dostáva sa tak k skupine poriadne šetrných zariadení k životnému prostrediu. Má dotykovú obrazovku a slušnú výdrž. Dell si vie toto zariadenie predstaviť aj v školských triedach.

Kľúčové vlastnosti:

− Elegantné a tenké šasi so štvrtou generáciou Intel Core procesorov a kapacitnými dotykovými displejmi s vysokým rozlíšením
− Operačné systémy Windows 7, 8.1 alebo Ubuntu
− Zvýšená bezpečnosť, ktorá zahŕňa uzamykateľný kryt na porty, možnosť uzamknutia zámkom, nástroje Dell Data Protection vrátane Protected Workspace, ktorý poskytuje prvotriednu ochranu pred malware
− Ide o prvé zariadenie, ktoré získalo certifikát UL Environment za používanie recyklovaných plastov

OptiPlex 9030 All-in-One je podľa spoločnosti Dell najbezpečnejším komerčným stolným počítačom typu AIO vo svojej triede. Okrem komplexného šifrovania a pokročilého overovania poskytuje aj prevenciu malware. 23-palcový výkonný počítač je vhodný do malých kancelárií.

Kľúčové vlastnosti:

− Štvrtú generáciu procesorov Intel i5-i7 Quad Core, multidotykovú obrazovku a integrovanú HD grafiku

− Nový a elegantný dizajn, vrátane otočného displeja a možnosti rozšíriť zobrazovaciu plochu pripojením ďalšieho monitora
− Full HD webkameru, univerzálny headset a podporu Microsoft Lync aplikácií pre jednoduchšiu online komunikáciu tímov
− Voliteľné samostatné grafické karty, ktoré v porovnaní s predchádzajúcou generáciou zdvojnásobia výkon počítača
− Šasi a káblovanie s novým dizajnom
− Podporu Dell ProSupport, ktorá poskytuje 24 hodinovú podporu pre IT oddelenia kdekoľvek na svete

Dell AIO 9030

Zariadenia sa už dajú kúpiť aj u nás, ceny začínajú na 990 € za OptiPlex 9030 All-in-One, resp. 569 € za OptiPlex 9030 All-in-One.