Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic uvádza svoj doteraz najodolnejší firemný notebook

Panasonic uvádza svoj doteraz najodolnejší firemný notebook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonský výrobca Panasonic už dlhé roky podporuje mobilných pracovníkov svojím radom firemných notebookov Toughbook. Teraz spoločnosť oznámila svoj doteraz najodolnejší notebook, modulárny 14-palcový model Toughbook 40.

Tento nový odolný firemný notebook je určený pre ľudí, ktorí pracujú v extrémnych alebo nebezpečných prostrediach, a môže sa pochváliť odolným šasi vyrobeným z horčíkovej zliatiny so zabudovanou rukoväťou a zosilnenými uzamykateľnými krytmi portov. Je certifikovaný vojenskými štandardmi pre odolnosť MIL-STD-810H a MIL-STD-461H. To znamená, že notebook bol testovaný na pád z výšky 1,8 metra, je chránený pred vniknutím vody a prachu podľa normy IP66, odoláva vysokým a nízkym teplotám, ako aj slnečnému žiareniu a mal by byť vhodný na prácu aj vo vysokých nadmorských výškach.

Odolný firemný notebook Panasonic Toughbook 40.

Hoci Toughbook 40 získal väčší displej ako majú predchádzajúce generácie, je o viac ako pol kila ľahší a má hmotnosť 3,35 kilogramu. Tento displej má podobu 14-palcového dotykového IPS panela s rozlíšením Full HD a jasom 1 200 nitov pre ľahkú čitateľnosť vo vonkajšom prostredí. Obrazovka je doplnená prvou 5-megapixelovou webovou kamerou vo svojej triede, ktorá je vybavená uzávierkou pre ochranu súkromia, infračervenou funkciou pre rozpoznávanie tváre Windows Hello a je podporovaná „tetra-array“ mikrofónmi.

Notebook poháňa 11. generácia procesorov Intel Core i5 alebo i7 s integrovanou UHD grafikou, s možnosťou aktualizácie na Iris Xe alebo špecializovaný grafický procesor AMD. K dispozícii je až 64 GB operačnej pamäte RAM a 2 TB SSD úložisko so šifrovaním. A ako dodatočné bezpečnostné opatrenie sa nový Toughbook dodáva s funkciou Secure Wipe, ktorá vymaže obsah disku v priebehu niekoľkých sekúnd.

Odolný firemný notebook Panasonic Toughbook 40.

Štandardne sú k dispozícii bezdrôtové technológie Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 6. Na výber je aj mobilné pripojenie prostredníctvom modemu 4G (LTE/LTE-A) alebo 5G (mmWave/C-band/Sub6). Je možné nakonfigurovať aj špecializovaný modul GPS. Okrem HDMI, gigabitového Ethernetu LAN, slotu microSD a dvoch SIM kariet je k dispozícii aj niekoľko portov USB, vrátane podpory Thunderbolt 4.

Toughbook 40 je údajne vybavený prvými štvoritými priechodnými konektormi v odvetví a ako prvý ponúka aj softvérovo voliteľné priechody pre každú anténu. Súčasťou balenia je podsvietená klávesnica a podsvietené tlačidlo napájania pre jednoduché používanie v náročných svetelných podmienkach, ako aj veľký rezistívny touchpad, ktorý možno používať v daždi alebo v rukaviciach. Notebook disponuje aj 95 dB reproduktormi, ktoré sú počuteľné aj v hlučnom pracovnom prostredí.

Odolný firemný notebook Panasonic Toughbook 40.

Spoločnosť Panasonic zahrnula osem používateľsky vymeniteľných modulárnych komponentov, ktoré pomáhajú udržať notebook v prevádzke dlhšie alebo umožňujú prispôsobenie špecifickým misiám, vrátane batérie, pamäte, úložiska, rozširujúcich zón a klávesnice. A napokon, notebook môže mať nainštalovaný operačný systém Windows 10 alebo 11 Pro, môže byť voliteľne vybavený Blu-ray alebo DVD mechanikou a ponúka až 36 hodín výdrže batérie v teréne, ak má používateľ so sebou aj voliteľnú druhú batériu.

Odolný firemný notebook Panasonic Toughbook 40 sa bude predávať od 4 899 dolárov, v závislosti od konfigurácie, a mal by byť dostupný „na koniec jari“, takže by sa mal čoskoro dostať do predaja.

Odolný firemný notebook Panasonic Toughbook 40.