Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo vložilo veľa výkonu do mini počítača ThinStation P360 Ultra

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínske Lenovo uviedlo zaujímavý prírastok do svojho modelového radu stolných pracovných staníc ThinkStation, ktorý poskytne výkon podobný veľkej veži potrebný na prevádzku aplikácií CAD a modelovania BIM, no v oveľa kompaktnejšom vyhotovení, ktoré šetrí miesto v kancelárii.

Mini počítač ThinkStation P360 Ultra je určený pre profesionálov, ktorí pracujú v hybridnom nastavení v domácnosti a kancelárii. A to od tvorcov obsahu pre virtuálnu realitu, cez špecialistov na lekárske zobrazovanie, až po architektov a inžinierov, ktorí vyžadujú vysoký výkon, no doma nemusia mať dostatok priestoru na umiestnenie stolnej pracovnej stanice plnej veľkosti.

Spoločnosť Lenovo uvádza, že model P360 Ultra je približne o 15 % ľahší ako jej predchádzajúce pracovné stanice malého formátu. Odolnosť tohto mini PC bola testovaná podľa vojenských noriem MIL-SPEC a je vybavené obojstrannou základnou doskou umiestnenou v strede 3,9-litrového šasi pre lepšie prúdenie vzduchu.

Mini pracovná stanica Lenovo ThinkStation P360 Ultra.

Výrobca sa spojil so spoločnosťou Intel, aby sprístupnil možnosti 12. generácie procesorov Intel Core i3, i5, i7 a i9 pre až 16 jadrový výkon, ktoré sú podporované až 128 GB operačnej pamäte DDR5 RAM, spolu s dvoma slotmi PCIe Gen 4 pre až 8 TB úložiska M.2 PCIe Gen4 SSD alebo 1 TB HDD.

Používatelia sa môžu rozhodnúť pre integrovanú grafiku UHD Graphics 770, no spoločnosť Lenovo spolupracovala aj so spoločnosťou Nvidia, aby našla spôsob, ako do mini počítača vtesnať výkonnú mobilnú grafickú kartu RTX A5000 so 16 GB VRAM alebo RTX A2000 s 12 GB VRAM, spolu s rozmerným systémom chladenia založenom na ventilátoroch, ktorý je potrebný na udržanie optimálneho výkonu pri vysokom zaťažení.

Mini pracovná stanica Lenovo ThinkStation P360 Ultra.

Mini stolný počítač má rozmery 87 x 223 x 202 mm a môže sa pochváliť hmotnosťou od 1,8 kg, v závislosti od použitých komponentov. Bude sa k nemu dať pripojiť až osem displejov súčasne a údajne ide o jedinú stolnú pracovnú stanicu v odvetví, ktorá má duálny Ethernet (jeden 2,5 GbE a druhý 1 GbE) a dva porty Thunderbolt 4. Ďalšia konektivita sa skladá z piatich portov USB 3.2 Gen 2 Typu A, troch pripojení DisplayPort a rozhraní Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.2.

Nová mini pracovná stanica Lenovo ThinkStation P360 Ultra bude k dispozícii koncom tohto mesiaca. Cena sa začína od 1 237 euro.

Mini pracovná stanica Lenovo ThinkStation P360 Ultra.