Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšie notebooky Getac prežijú aj tie najnáročnejšie podmienky v teréne

Najnovšie notebooky Getac prežijú aj tie najnáročnejšie podmienky v teréne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Getac pridala do svojej rodiny odolných mobilných pracovných staníc dva nové prírastky, ktoré sú skonštruované tak, aby prežili extrémne prevádzkové podmienky, s ktorými sa stretávajú najmä pracovníci v oblasti obrany, v dopravných a logistických operáciách a pri práci v teréne v energetickom priemysle.

Modely X600 a X600 Pro majú z veľkej časti rovnakú výbavu a prichádzajú s 15,6-palcovým displejom LumiBond, ktorý má rozlíšenie Full HD (1 920 x 1 080 pixelov). Displej je údajne schopný poskytnúť „vynikajúce farby a kontrast“ a zároveň je vďaka jasu 1 000 nitov čitateľný aj na priamom slnečnom svetle. K dispozícii je aj kapacitný multidotykový displej, ktorý dokáže fungovať v chlade alebo daždi a dokonca reaguje na dotyk v rukaviciach.

Notebooky sú navrhnuté tak, aby prežili v extrémnych podmienkach, pričom boli testované podľa prísnych noriem odolnosti MIL-STD-810H a MIL-STD-461G, pričom majú aj certifikát IP66 proti vniknutiu prachu a vody. Dokážu pracovať v širokom rozsahu teplôt od -29 do 63 stupňov Celzia a navyše spĺňajú požiadavky normy ANSI/UL 12.12.01 pre nebezpečné priestory triedy 1, divízie 2.

Odolná mobilná pracovná stanica Getac X600.

Možnosti procesorov sa formujú vo forme čipov 11. generácie modelového radu H Intel Core i5, i7 a i9 11 s integrovanou grafikou UHD, aby spĺňali požiadavky na výpočtové úlohy v teréne, ako sú velenie a riadenie obrany, operácie kontroly železničných tratí a analýza snímačov ropy / plynu. Ako voliteľná výbava je k dispozícii samostatná výkonná grafická karta Nvidia Quadro RTX3000.

K dispozícii je až 128 GB operačnej pamäte RAM a tri sloty PCIe SDD môžu pojať samošifrovacie úložisko s kapacitou až do 6 TB, zatiaľ čo dva ventilátory udržujú systémy chladné počas horúcich misií.

Odolná mobilná pracovná stanica Getac X600 Pro.

Konektivita v teréne je veľmi dôležitá a nové odolné notebooky Getac sú vybavené 2,5 GBase-T Ethernetom, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 a Full HD webkamerou už v základnej výbave, pričom ako voliteľné príslušenstvo sú k dispozícii špecializované GPS a 4G LTE moduly s integrovaným GPS. Prítomné sú aj porty Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen2 typu A, HDMI 2.0, DisplayPort, VGA a sériový port.

Modely X600 a X600 Pro využívajú operačný systém Windows 11 Pro a profitujú zo zabezpečenia TPM 2.0 a Intel vPro, ako aj čítačky čipových kariet. Možno v nich nakonfigurovať aj funkciu Windows Hello a biometriu na snímanie odtlačkov prstov.

Odolné mobilné pracovné stanice Getac X600 a X600 Pro.

Model X600 váži 4,4 kilogramu, no objemnejší model X600 Pro s hmotnosťou 6,05 kilogramu toho prináša viac. Okrem dvoch batérií s funkciou hot-swap, čiže výmeny za chodu, je tu kapacita pre ďalšie dve batérie v multimediálnom priestore, čo celkovo predstavuje viac ako 240 Wh v jednom notebooku. K dispozícii je aj rozšírenie PCMCIA a Express a štandardne sa dodáva optická mechanika DVD, pričom Blu-ray je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo.

Odolné pracovné notebooky Getac X600 a X600 Pro budú dostupné od októbra tohto roku. Ceny zatiaľ neboli oznámené.

Odolné mobilné pracovné stanice Getac X600 a X600 Pro.