Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Swift Edge sa pasuje na najľahší 16-palcový OLED notebook na svete

Swift Edge sa pasuje na najľahší 16-palcový OLED notebook na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenášanie ťažkého veľkého notebooku pri rôznych pracovných úlohách môže byť náročné a unavujúce. Používateľov by však mohol odľahčiť nový model Swift Edge od spoločnosti Acer, ktorý je predstavený ako najľahší 16-palcový OLED notebook na svete.

Model Swift Edge je navrhnutý pre dnešných hybridných pracovníkov a spoločnosť Acer sa uchádza o pomerne špecifický titul najľahšieho notebooku so 16-palcovým OLED displejom na svete, pričom jeho hmotnosť sa pohybuje na úrovni len 1,17 kilogramu a zároveň si zachováva štíhlosť12,95 milimetra na výšku.

Táto mobilná pracovná stanica je vybavená 16-palcovým displejom OLED s rozlíšením 4K (3 840 x 2 400 pixelov), ktorý sa môže pochváliť rýchlou odozvou pod 0,2 ms. Vďaka tenkým rámčekom je pomer obrazovky k telu až 92 %, podporuje 100 % filmovej farebnej škály DCI-P3 a dokáže vyžarovať jas až 500 nitov. Vďaka certifikátom VESA DisplayHDR a TÜV Rheinland eyesafe je k dispozícii aj rozšírený komfort sledovania.

Notebook Acer Swift Edge.

Pri online stretnutiach využíva webová kamera s rozlíšením 1080p vlastné inteligentné technológie na redukciu obrazového šumu pre kvalitný obraz v situáciách so slabým osvetlením, zatiaľ čo spoločnosť Acer zapojila umelú inteligenciu aj na čistenie hlasových konverzácií.

V odolnom šasi vyrobenom z horčíka a hliníkovej zliatiny sa nachádza výpočtový výkon procesora AMD Ryzen 7 6800 U s ôsmimi jadrami na architektúre Zen 3+ s taktom až 4,7 GHz a podporou 16 GB operačnej pamäte LPDDR5 a 1 TB úložiska. To znamená, že tento ľahký prenosný výkonný počítač by mal zvládnuť viacúlohové pracovné zaťaženie bez najmenšieho zaseknutia. O grafiku sa stará integrovaný grafický procesor.

Notebook Acer Swift Edge.

Spoločnosť Acer navyše tvrdí, že Swift Edge patrí medzi najbezpečnejšie zariadenia s operačným systémom Windows 11, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii. Je vybavený integrovaným bezpečnostným čipom Microsoft Pluton, ktorý pomáha chrániť citlivé aktíva pred útokmi a ukladá biometrickú identitu používateľa na úrovni hardvéru.

Okrem toho batéria notebooku údajne poskytne až 10,5 hodiny prevádzky na jedno nabitie, zatiaľ čo rýchla Wi-Fi 6E by mala byť vhodná na streamovanie v rozlíšení 4K. Nechýba ani port HDMI 2.1 a dva porty USB-C s rýchlym nabíjaním, ako aj dva porty USB typu A.

Notebook Acer Swift Edge sa začne predávať tento mesiac za cenu od 1 499 USD.

Notebook Acer Swift Edge.