Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálny monitor Dell sa chváli verným a ostrým obrazom v 6K rozlíšení

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dell do svojho nového monitora UltraSharp 32 (U3224KB) vložila všetko, čo sa len dá. Je to nový 32-palcový profesionálny monitor s panelom IPS Black, ktorý má rozlíšenie až 6K (6 144 × 3 456 pixelov) a prináša množstvo grafických a na produktivitu zameraných funkcií.

Monitor Dell UltraSharp 32 s rozlíšením 6K využíva technológiu IPS Black vyvinutú spoločnosťou LG Display. Tá umožňuje dosiahnuť lepší kontrast a hlbšiu čiernu a poskytuje až „1,2-krát lepšiu presnosť farieb“ v porovnaní s bežnými monitormi IPS. Podporuje tiež 1,07 miliardy farieb a 99 % farebnej škály DCI-P3, pričom dosahuje maximálny jas 600 nitov.

Zdroj: Dell

Monitor sa dodáva s výškovo nastaviteľným stojanom, ktorý umožňuje otočenie monitora do vertikálnej polohy. Jeho súčasťou je aj zabudovaná webová kamera s viacprvkovým objektívom, ktorá využíva umelú inteligenciu, aby udržala používateľa v zábere počas videohovorov, a má uzávierku, ktorá sa zatvorí, keď kamera nie je aktívna. Monitor tiež získal dva 14-wattové reproduktory a dva mikrofóny s potlačením ozveny.

Zdroj: Dell

Výrobca pridal aj niekoľko praktických funkcií na zvýšenie produktivity, vrátane súpravy portov, ktoré vyčnievajú z prednej časti zariadenia a umožňujú pripojiť dva káble USB-C a jeden USB-A Gen 2. Na zadnej strane monitora sa nachádza ešte viac portov, ktoré obsahujú vstup AC, port HDMI 2.1, port USB-C a štyri porty USB-A. K dispozícii je aj port Thunderbolt 4, ktorý dokáže pripojenému notebooku dodať až 140 W energie, ako aj ďalší 15W port Thunderbolt 4 na napájanie akéhokoľvek príslušenstva.

Informácie o cene monitora Dell UltraSharp 32 s rozlíšením 6K zatiaľ neboli zverejnené, ale očakáva sa, že bude k dispozícii do konca júna.

Zdroj: Dell