Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xencelabs prináša tvorcom funkčne bohatý 4K displej s perom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po uvedení dobre prijatého stredne veľkého tabletu Pen Tablet pre digitálnych tvorcov v roku 2021 spoločnosť Xencelabs teraz predstavuje funkciami nabitý 24-palcový displej s rozlíšením 4K UHD a zaujímavým príslušenstvom pre rôzne pracovné postupy.

Displej Pen Display 24, ktorý je určený digitálnym umelcom a profesionálom v oblasti tvorby obsahu, ktorí hľadajú niečo väčšie ako je napríklad Procreate spustený na iPade, poskytne aktívnu zónu s rozlíšením 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) s rozmermi 527,04 x 296,46 mm. Displej je chránený tvrdeným sklom od okraja po okraj s redukciou odleskov a povrchovou úpravou proti odtlačkom prstov, pričom vlastná technológia leptania spoločnosti Xencelabs vraj poskytne „správne množstvo trenia pre prirodzený pocit z kreslenia“.

Jas je údajne 330 nitov, k dispozícii je podpora 99 % farebnej škály Adobe RGB a 93 % farebnej škály PCI-P3, pričom zariadenie je validované pre Pantone Color a Skin Tone. Jeho výhodou je aj konštrukcia bez ventilátorov, takže by nemalo spôsobovať stratu sústredenia počas intenzívnej tvorby. Pripojenie sa formuje ako USB-C, HDMI a DisplayPort a ovládače sú k dispozícii pre operačné systémy Windows, Mac a Linux. Displej sa napája prostredníctvom dodávaného 12 V adaptéra.

Dodáva sa s dvoma perami rôznych veľkostí, obe so zabudovanou gumou, rozlíšením 5k a 8 192 úrovňami citlivosti na tlak začínajúcimi už od 3 gramov. Stojan s voliteľným náklonom umožňuje nastavenie pracovného uhla jednou rukou v rozsahu od 16 do 72 stupňov. K dispozícii je tiež voliteľný viacosový stojan, ktorý je kompatibilný aj s držiakmi VESA. Samotný displej pritom váži 6 kilogramov.

Súčasťou dodávky je aj diaľkový ovládač Quick Keys od spoločnosti Xencelabs, ktorý môže byť umiestnený na okraji displeja. Vďaka výrazným rámom sa pod ním nestratí obraz na obrazovke. Toto batériou napájané príslušenstvo má displej OLED lemovaný fyzickými tlačidlami a môže pojať až 40 skratiek pre každú aplikáciu, zatiaľ čo fyzický otočný volič zabezpečuje funkcie, ako je priblíženie, otáčanie, výber veľkosti štetca a tak ďalej.

Profesionálny 24-palcový 4K displej Xencelabs Pen Display 24 sa už dá predbežne objednať a do bežného predaja by sa mal dostať v 2. štvrťroku 2023 za cenu 1 899 USD.