Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Synology: Sieťové úložiská DS1515 a RS815

Synology: Sieťové úložiská DS1515 a RS815
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Synology predstavuje nový DiskStation DS1515, výkonné a rozšíriteľné 5-šachtové NAS zariadenie, ktoré ponúka vysoký výkon, spoľahlivosť a plne vybavené sieťové úložné riešenie pre rastúce menšie a stredné podniky (SMB). Druhou novinkou je RackStation RS815, škálovateľný 4-šachtový NAS na montáž v racku s veľkosťou 1U určený pre všetky firmy, ktoré potrebujú ušetriť miesto aj rozpočet a zároveň potrebujú efektívne ukladať, chrániť a zdieľať firemné dáta.

DS1515 prichádza so štvorjadrovým procesorom a štyrmi gigabitovými LAN portami s podporou failover a Link Aggregation, čím ponúka nezvyčajný výkon presahujúci rýchlosť zápisu 412 MB/s a rýchlosť čítania 403 MB/s pri použití konfigurácie RAID 5 v prostredí Windows®. Hardvérové šifrovanie zaručuje rýchle zakódovanie prenášaných dát a to pri rýchlosti až do 296 MB/s pri čítaní a 150 MB/s pri zápise.

Model DS1515 podporuje Synology High Availability – funkciu zabezpečujúcu redundanciu v prípade neočakávaných sieťových výpadkov a zabezpečuje tak plynulý prechod medzi hlavnými a záložnými servermi pre najvyššiu dostupnosť a pružnosť. Podpora čítacej/zapisovacej SSD cache pamäte ďalej ponúka SMB podnikom ďalšie značné zrýchlenie priepustnosti a pritom minimalizuje cenu za gigabajt. DS1515 bol dizajnový pre potreby rastúcich SMB podnikov, je totiž škálovateľný až do kapacity 15 zariadení pri spárovaní s dvomi rozširujúcimi jednotkami DX513.

Synology DS1515

RS815 pracuje s DiskStation Manager (DSM) – najvyspelejším a najintuitívnejším operačným systémom špecializovaným pre NAS zariadenia. Jeho široké portfólio aplikácií od zdieľania až po sieťový manažment robia model DS1515 vhodným pre poskytovanie kľúčových podnikových služieb a zvyšovanie produktivity práce. Synology už druhý rok po sebe získalo titul "PC Mag Business Choice Award winner" a získalo najvyššie ohodnotenie v každej položke prieskumu a to vrátane dostupnosti, hodnoty a pravdepodobnosti odporúčania.

Synology DiskStation je od dnes dostupný globálne za cenu 535 Eur bez DPH.

Synology DS1515

RS815 prichádza v úzkom dizajne, šasi ma hĺbku iba 12 palcov – je tak o 37 % kratší ako jeho predchodca, čím sa výborne hodí do prostredí rovnako industriálneho štandardu ako aj menších serverovní. Jeho základom je dvojjadrový 1,33 GHz procesor pracujúci s číslami s pohyblivou rádovou čiarkou a 1 GB pamäte RAM, spolu tak poskytujúc dostatočné multitaskingové možnosti pre multifunkčný server typu all-in-one. Duálny gigabitový LAN port podporuje failover a Link Aggregation zabezpečuje rýchlosti čítania a zápisu dát na úrovni 216 MB/s pri čítaní a 121 MB/s pri zapisovaní.

Synology RS815

RS815 pracuje s DiskStation Manager (DSM) – najvyspelejším a najintuitívnejším operačným systémom špecializovaným pre NAS zariadenia. Jeho široké portfólio aplikácií od zdieľania cez zálohovanie až po sieťový manažment robia model RS815 vhodným pre poskytovanie kľúčových podnikových služieb a zvyšovanie produktivity práce. Ak vo firme nastane čas expanzie, môže byť tento model rozšírený až na 8 zariadení s prepojením na rozširujúcu jednotku RX415, čím vydláždi vašej firme cestu pre rast a vzrušujúcu budúcnosť.

Synology RackStation RS815 je od dnes dostupný globálne za cenu 450 Eur bez DPH.

Synology RS815

(Zdroj: Tlačová správa Synology)