Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Očakávaný nástupca Surface Pro 4 sa volá jednoducho Surface Pro

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft svoje posledné zariadenie 2v1, s označením Surface Pro 4, vydala už pred viac ako rokom. Táto kombinácia pracovného notebooku a tabletu bola veľmi dobre prijatá spotrebiteľmi a tak sa netrpezlivo čakalo na nasledovníka. Ten konečne prichádza, no namiesto očakávanej poradovej číslovky, dostalo nové zariadenie úplne jednoduchý názov Surface Pro.

Podobne, ako jeho predchodca, aj nový Microsoft Surface Pro je svojou podstatou tablet, ktorý funguje na operačnom systéme Windows 10. Funkcionalitu notebooku získava však s prídavným doplnkom klávesnice s označením Type Cover. Surface Pro má 12,3 palcový displej s rozlíšením 2736 na 1824 bodov, ktorého pomer strán je 3 : 2. Dotykový displej podporuje aktívne pero Surface Pen a špecializovaný pracovný nástroj Surface Dial.

Spoločnosť Microsoft predstavila nové zariadeni 2v1, ktoré je nástupcom Surface Pro 4, no nesie jednoduché označenie Surface Pro.

Nový Surface Pro má však svieže ústrojenstvo. Je poháňaný 7. generáciou procesorov Intel Core m3, Core i5 alebo Core i7. Operačná pamäť RAM pritom môže narásť až do veľkosti 16 GB a používatelia budú mať na výber zo štyroch veľkostí úložného priestoru, ktoré sa pohybujú od 128 GB až po 1 TB. K dispozícii je jeden port USB 3.0, konektor pre slúchadlá, čítačka microSD kariet, port mini DisplayPort a špeciálny port pre nabíjanie Surface Connect.

Za pozornosť stojí, že modely s procesormi Intel Core m3 a Core i5 neobsahujú žiaden aktívny ventilátor a tak sú tieto zariadenia mimoriadne tiché. Model s procesorom Intel Core i7 má zase vylepšený hybridný chladiaci systém, ktorý podľa vyjadrenia spoločnosti Microsoft prinesie používateľom tiež tichší zážitok pri práci.

Zaridenie 2v1 Microsoft Surface Pro podporuje aktívne pero Surface Pen a špecializovaný pracovný nástroj Surface Dial.

Zariadenia 2v1 Surface Pro dostali do vienka aj batérie s väčšou kapacitou. Údajne by tak na jedno nabitie mali zvládnuť vydržať až 13,5 hodiny prehrávania videí, čo je o 50 percent dlhšia výdrž v porovnaní s predchádzajúcim modelom Surface Pro 4.

Ceny za nový Microsoft Surface Pro sa začínajú od 799 dolárov, no netreba zabudnúť na to, že klávesnica Type Cover a aktívne pero Surface Pen sa predávajú samostatne. Klávesnica bola pritom tiež aktualizovaná a k dispozícii bude v základnom plastovom obale (cena ešte nebola zverejnená), alebo v edícii Signature s obalom v látke Alcantara, ktorá sa bude predávať za 160 dolárov. Pero Surface Pen má cenovku 99 dolárov.

Nový Surface Pro spolu s príslušenstvom je už dostupný formou predbežných objednávok, pričom expedícia je naplánovaná od 15. júna.

Microsoft Surface Pro má až o 50 percetn dlhšiu výdrž batérie v porovnaní s predchádzajúcim modelom Surface Pro 4.