Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AlienInVR umožní hudobníkom mixovať a tvoriť vo virtuálnej realite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina vývoja obsahu pre virtuálnu realitu je zameraná na zábavu, ako je hranie hier či intenzívne video zážitky. No do pozornosti sa dostala aj hudba. Nová aplikácia AliveInVR je totiž navrhnutá tak, aby do virtuálnej reality preniesla softvér Ableton Live Sequencer pre tvorbu digitálneho zvuku.

Skôr, ako sa používatelia ponoria do prostredia virtuálnej reality (VR) v rozhraní Ableton Live, budú si musieť zadovážiť pomerne drahú produkčnú výbavu. Tá zahŕňa počítač so systémom Windows s grafickou kartou podporujúcou VR, vlastnú kópiu aplikácie Ableton Live a headset pre virtuálnu realitu HTC Vive s dvomi pohybovými ovládačmi.

Ak sú všetky tieto záležitosti splnené a aplikácia sa načíta, producent virtuálnej hudby je reprezentovaný ako vznášajúca sa motocyklistická prilba spolu s dvomi robotickými rukami. Rozhranie Ableton Live je rozmiestnené v priestore na prednej a bočnej strane. Celý proces tvorby pozostáva z chytania blokov, tlačenia na geometrické tvary, poklepávania rytmov, a z ovládania mixu. Používateľ si vo virtuálnej realite počas tvorby môže dokonca aj zatancovať.

Producent virtuálnej hudby v aplikácii AlienInVR je reprezentovaný ako vznášajúca sa motocyklistická prilba spolu s dvomi robotickými rukami.

Farebné rozhranie, ktoré je dostupné v denných alebo nočných témach, umožňuje spúšťať hudobné sekvencie, prehrávať nástroje a riadiť mix, pričom jednotlivé bloky pulzujú v rytme hudby. Aplikácia tiež používateľom umožní nahrávať akciu a zdieľať toto video s priateľmi či fanúšikmi prostredníctvom sociálnych médií.

Aplikácia AlienInVR je momentálne k dispozícii cez službu Steam za cenu 11,69 dolárov až do 16. augusta a potom bude stáť 12,99 dolárov. Vo videu na začiatku článku si môžete pozrieť krátku ukážku ako celý systém funguje a vyzerá to tak, že je to oveľa príjemnejší proces tvorby, ako na plochej obrazovke počítača.