Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-maily v cloude pod ochranou technológií budúcej generácie

E-maily v cloude pod ochranou technológií budúcej generácie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Malé a stredné podniky sa ešte stále nachádzajú vo fáze prechodu na cloudové služby a pre väčšinu z nich je prvou zastávkou migrácia na cloudové e-mailové služby. Podľa zistení Kaspersky Lab ide o jedny z najvyužívanejších cloudových biznis aplikácií na svete. E-mailové služby však patria aj k najzraniteľnejším a len jeden škodlivý e-mail môže spôsobiť firme katastrofálne následky.

Kaspersky Lab prináša zdokonalenú ochranu pre podnikovú službu Exchange Online v rámci balíka Microsoft Office 365. Riešenie obsahuje nové detekčné technológie budúcej generácie, ktoré využívajú strojové učenie a prepojenie v reálnom čase medzi najnovšími informáciami o hrozbách v cloude a clodovým e-mailovým systémom. Je tak schopné poskytovať ochranu e-mailov pred ransomvérom, škodlivými prílohami, phishingom či inými neznámymi a pokročilými hrozbami.

E-maily sú pre kyberzločincov stálym lákadlom

 

Jednoducho prijímanie a odosielanie e-mailov je vo firmách každodennou rutinou. Takže niet sa čo čudovať, že kyberkriminálnici sa snažia nájsť nové spôsoby, ako ich zneužiť na vlastné záškodnícke aktivity. Podľa správy Kaspersky Lab zameranej na spam, je v tejto oblasti zaznamenaný stabilný rast a tiež zvýšená úroveň rafinovanosti, ktorú kyberzločinci aplikujú pri phishingových a spamových kampaniach.

Až 58% z prichádzajúcej pošty predstavujú spamy, pričom len jeden zamestnanec strávi v priemere až 13 hodín ročne triedením a vymazávaním nežiaducej e-mailovej komunikácie. Najväčšiu hrozbu však v súčasnosti predstavujú tzv. CEO e-maily, ktoré sa tvária ako oficiálna správa od šéfa firmy s príkazom na vybavenie finančných transakcií. Tieto scamy pripravili firmy o viac ako 2 miliardy dolárov v roku 2016, medzi obeťami boli napr. aj globálne pôsobiace spoločnosti ako Mattel či Snapchat.

Irelevantné e-maily znižujú efektívnosť vynaložených IT zdrojov a takisto ovplyvňujú aj produktivitu zamestnancov. No najväčšou hrozbou pre firmy sa stanú v momente, keď sa podarí dostať prostredníctvom phishingového útoku ku kritickým údajom zamestnancov alebo rozšíriť malvér cez prílohu v e-maili.

Ilustračné foto (Zdroj: Kaspersky Lab)

Nevyhnutná ochrana e-mailov: v kancelárii aj v cloude

 

Ako odpoveď na tieto bezpečnostné výzvy pri ochrane e-mailových systémov firiem uvádza spoločnosť Kaspersky Lab špecifické riešenie, ktoré je zamerané na ochranu e-mailových serverov ako aj e-mailových brán. Tento rok Kaspersky Lab rozširuje portfólio produktov pre malé a stredné podniky o Kaspersky Security pre Microsoft Office 365, ktorý zvyšuje ochranu cloudovej e-mailovej služby Exchange Online v rámci balíka Microsoft Office 365.

Toto kombinované bezpečnostné riešenie poskytuje používateľom Microsoft Office 365 zvýšenú ochranu pred ransomvérom, škodlivými prílohami, spamom, phishingom (vrátane funkcie Business E-mail Compromise – BEC) a neznámymi hrozbami. Funguje v spojení so zabudovanou ochranou Microsoftu. Rozsah bezpečnostných technológií budúcej generácie, ktoré nájdete aj v tomto najnovšom riešení, zahŕňa antiphishingový systém založený na neurálnych sieťach, detekciu založenú na strojovom učení, tzv. sandboxing, filtráciu príloh a najnovšie informácie o hrozbách z globálnej siete Kaspersky Lab – to všetko poháňa systém Kaspersky Lab HuMachine© (kombinuje ľudskú expertízu s big data informáciami o hrozbách a strojovým učením, aby dokázal ochrániť firmy pred akoukoľvek hrozbou, ktorej by mohli čeliť).

Natívna integrácia v cloude a zjednodušenie správy

 

Tak ako služba Microsoft Office 365, tak aj produkt Kaspersky Lab je založený na cloude, čím poskytuje pohodlnú a flexibilnú správu v cloude pre e-maily a bezpečnosť. Riešenie Kaspersky Security pre Microsoft Office 365 poskytuje malým a stredným podnikom mnoho výhod, ako napríklad jednoduchú konfiguráciu a natívnu integráciu so službou Exchange Online, kontrolný panel zobrazuje okamžité štatistiky hrozieb a odhalení, a má tiež schopnosť zálohovať a obnovovať vymazané e-maily.

Spolu s Kaspersky Endpoint Security Cloud je aj nové riešenie možné manažovať z jedinej cloudovej správcovskej konzoly. Podporuje tiež viaceré účty pre rôznych administrátorov, čím poskytuje zvýšenú flexibilitu a jednoduchosť používania tohto riešenia.

Vladimir Zapolyansky, vedúci oddelenia SMB Business v spoločnosti Kaspersky Lab, hovorí: „Pri miliónoch e-mailoch odosielaných dennodenne stačí len jeden e-mail so škodlivou prílohou alebo phishingovým linkom, aby poškodil alebo dokonca zničil firmu. Uvedením nového produktu majú naši zákazníci, ktorí migrujú na cloudový Microsoft Exchange v rámci Office 365, k dispozícii bezpečnostné technológie budúcej generácie, aby ochránili ich e-mailovú komunikáciu – či už ide o ich správu v cloude alebo mimo neho.“

Riešenie Kaspersky Security pre Microsoft Office 365 je oddnes dostupné po celom svete. Pre viac informácií o tomto riešení ako aj jeho funkciách môžete tento produkt bezplatne vyskúšať po dobu 3 dní. Navštívte stránku cloud.kaspersky.com. U distribútorov a partnerov Kaspersky Lab bude produkt dostupný od 8. februára.

(Zdroj: Tlačová správa Kaspersky Lab)