Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný All-in-One počítač Shuttle v rozmeroch väčšieho tabletu

Prenosný All-in-One počítač Shuttle v rozmeroch väčšieho tabletu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané All-in-One počítače (AIO PC) sú navrhnuté tak, aby šetrili miesto na pracovnom stole, pretože všetok hardvér je súčasťou monitora, ktorý je len o niečo širší ako jeho klasickí kolegovia. Výrobcovia sa snažia AIO PC posúvať nielen výkonovo, ale zväčšujú i uhlopriečky obrazovky. Spoločnosť Shuttle sa však vybrala opačným smerom a predstavila vlastný All-in-One počítač P20U s dotykovým displejom, ktorý by sa rozmerovo dal prirovnať k väčšiemu tabletu. Toto kompaktné zariadenie je zamerané najmä na oblasť predaja.

All-in-One počítač Shuttle P20U je dodávaný ako takzvané barebone zariadenie, čo znamená, že používateľ si bude musieť sám dokúpiť operačné pamäte, vnútorné úložisko a operačný systém. Vďaka tomuto riešeniu si vie ušiť parametre takmer na mieru. Kompaktný AIO PC P20U má 11,6 palcový multidotykový displej s rozlíšením 1 366 x 768 pixlov. To je dostatočná veľkosť napríklad pre zobrazovanie informácií v maloobchodnom prostredí. Rozmery celého zariadenia, ktoré je odolné voči striekajúcej vode a prachu v kategórii IP54, sú 29,9 x 27,1 x 5 cm.

All-in-One počítač Shuttle Barebone P20U s dotykovým displejom sa dá rozmerovo prirovnať k väčšiemu tabletu.

Ak chcete posunúť obrazy na väčší monitor, je to možné prostredníctvom dodávaných pripojení HDMI 1.4 a VGA. Aj keď by ste to urobili dlhší čas, môžete tiež ísť na minipočítač a skomplikovať ho na stole alebo ho namontovať za displejom.

Vo vnútri drieme dvojjadrový procesor Intel Celeron 3865U s taktovacou frekvenciou 1,8 GHz a s integrovanou HD grafikou. Operačná pamäť RAM sa dá na dva sloty SO-DIMM rozšíriť až na 32 GB DDR4. K dispozícii je priestor pre osadenie 2,5 palcového SATA HDD alebo SSD disku a nechýba ani podpora moderného plošného disku M.2 NVMe SSD. Obraz z displeja sa dá presunúť na väčší monitor prostredníctvom HDMI 1.4 a VGA portov.

All-in-One počítač Shuttle Barebone P20U má integrovaný vlastný stojan, no dá sa tiež zavesiť na stenu.

Z hľadiska konektivity tu nájdeme bezdrôtové technológie Bluetooth 4.1 a 802.11n Wi-Fi, no v útrobách je aj pripojenie USB typ A a slot pre externé antény, ak by používateľ chcel vytvoriť zariadenie so 4G pripojením. K dispozícii je gigabitový Ethernet port, šesť USB portov (2x USB 3.0 a 4x USB 2.0), ako aj dva sériové porty a čítačka SD kariet. Medzi voliteľné doplnky patrí NFC modul, ktorý umožní bezkontaktnú platbu.

Chladenie zariadenia je vyriešené bez ventilátorov, vďaka čomu je vhodné pre nepretržitú prevádzku. Dodáva sa s vlastným stojanom, ktorý sa dá odstrániť a používateľ sa dostane k montážnemu priestoru VESA, napríklad pre zavesenie počítača na stenu.

Nový kompaktný All-in-One počítač Shuttle Barebone P20U je k dispozícii za cenu 309 EUR.

K dispozícii je množstvo rozširujúcich portov.