Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ThinkBook: Stvorený na podnikanie, navrhnutý pre budúcu generáciu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo predstavila novú subznačku venovanú malým a stredným podnikom (SMB) nazývanú Thinkbook, ktorá začne novou líniou ultratenkých notebookov s Windows 10. Tie zahŕňajú prenosnosť a jednoduchosť používania moderných zariadení orientovaných na spotrebiteľov a môžu posilniť úspešných lídrov zajtrajška.

Prečo ThinkBook

 

V konštantnom online svete potrebujú moderní pracovne aktívni ľudia kompaktný notebook, ktorý môžu použiť na prácu z takmer všetkých vzdialených lokalít. Žiadna iná skupina nevyužíva inteligentnejšiu technológiu na zvýšenie produktivity podobne ako pracovníci generácie, ktorí sú smartfónovo gramotní. Takmer 60 percent takzvanej “novej pracovnej sily” vyrástlo na práci, tvorbe a online komunikácií prostredníctvom štýlových zariadení, ktoré niečo predstavujú. Tieto dve generácie pracujúcich pozostávajúce z mileniálov a Generácie Z, túžia po zmysluplnom zamestnaní a očakávajú, že ich pracovné zariadenia zmažú hranice práce, života, záľub a použitia.

Podporený výskumom zákazníkov, ThinkBook je špeciálne navrhnutý pre malé a stredné podniky, ktoré nakupujú spotrebné notebooky pre vnímaný dizajn a cenové výhody. Nemôžu však racionalizovať svoj nedostatok rozšírených služieb a záruk, čo sú základné potreby všetkých veľkých podnikov. ThinkBook umožňuje rastúcim firmám udržať si konkurenčnú výhodu v prilákaní dnešných mladých technicko-zdatných manažérov so štýlovo vyzerajúcimi, ale nákladovo efektívnymi zariadeniami.

“Nová vlna mladých lídrov v podnikaní očakáva, že ich zariadenia na pracovisku zvládnu viac, ale s minimalistickým vzhľadom,” hovorí Eric Yu, Lenovo Senior Vice President and GM of the SMB business segment, Lenovo Intelligent Devices Group. “ThinkBook je ideálny pre vyplnenie tejto existujúcej produktovej medzery na trhu SMB.”

Lenovo ThinkBook

Začiatok od koncového užívateľa

 

Rastúce spoločnosti po celom svete aplikujú trend nazývaný „Vyberte si svoje vlastné zariadenie“ (CYOD). Podľa nášho prieskumu s 8 000 globálnymi respondentmi sa noví pracovníci veľmi zaujímajú o to ako vyzerá ich zariadenie, napr. farby a materiály, ale stále preferujú výber z pripraveného zoznamu, ktorý poskytuje organizácia.

Ultratenká séria ThinkBook S, dostupná v 13-palcovom a 14-palcovom modeli, je navrhnutá pre podnikových zákazníkov, ktorí nie sú ochotní robiť kompromisy v oblasti základných služieb, ako sú bezpečnosť, spoľahlivosť a podporné služby, a zároveň bude uspokojený ich dopyt po elegantných zariadeniach, ktoré prinášajú známe smartfónové skúsenosti do počítačov.

Nové 13-palcové a 14-palcové Lenovo ThinkBook, ktoré sú ideálne pre každé podnikanie, kombinujú moderný štýl a užívateľsky orientované dizajnové prvky ako hliníkové šasi spolu so vstavanými bezpečnostnými funkciami pre podniky, ktoré užívatelia očakávajú od počítačov rodiny Think.

Štýlové a bezpečnejšie

 

Notebooky ThinkBook majú prvotriedne spracovanie, môžu byť ploché so 180° ohybným pántom, a sú vybavené ultratenkými rámikmi, aby poňali väčší displej v rámci malého prenosného balíka. Ľahké, tenké telo notebooku, zabalené v hliníku a horčíku a v povrchovej úprave Mineral Grey, váži 1,5 kg v 14-palcovom prevedení a 1,34 kg v 13-palcovom prevedení.
Ultratenké notebooky ThinkBook obsahujú biznis funkcie, ktoré nie sú často súčasťou ich drahších alternatív.

Medzi funkcie patrí:

• Jednostupňová autentifikácia a zapnutie pomocou dotykového snímača odtlačkov prstov

• Diskrétny modul TPM 2.0, ktorý umožňuje funkcie zabezpečenia systému Windows 10 a šifrovanie používateľských údajov

• Kryt webkamery ThinkShutter™ pre ochranu súkromia

• Závesy potiahnuté Indiom na zníženie rušenia WiFi

• Hlasný a jasný zvuk, ktorý je aktivovaný systémom Dolby Audio™ prostredníctvom reproduktorov HARMAN®

• Prémiové FHD displeje s Dolby Vision® (na 13-palcovom ThinkBook) pre bohaté, ultrajasné vizuály

• Klávesnica odolná voči rozliatiu, ktorá vydrží až 60 cm3 kvapaliny

• Až 11 hodín výdrže batérie a RapidCharge na 13-palcovom ThinkBook, až 10 hodín výdrže na 14-palcovom ThinkBook

Lenovo ThinkBook

Rýchla odozva

 

Funkcia Windows Modern Standby na 13-palcovom zariadení Thinkbook prináša smartfónovú konektivitu pre biznisové notebooky; vaše zariadenie môže sťahovať e-maily, príjmať upozornenia zo služby Skype a aktualizovať aplikácie systému Windows – dokonca aj keď je zatvorené veko. Okrem toho sa z pohotovostného režimu obnoví takmer okamžite tlačidlom Smart Power On alebo hlasovým príkazom.

Skype for Business certifikované duálne mikrofóny a duálne reproduktory od spoločnosti HARMAN pre jasný zvuk zvyšujú zážitok zo spolupráce pri volaní cez VoIP. Okrem toho, špecializované Skype Hot Keys zjednodušujú volanie pomocou jedného tlačidla na odpovedanie a jedno tlačidlo na položenie.

Technológia vo vnútri ThinkBook je navrhnutá pre minimálne prekážky s procesormi Intel® Core™ 8. generácie, štandardnou SSD a výkonnou integrovanou grafikou Intel UHD 620 alebo samostatnou grafikou AMD Radeon™ 540X. Technológia nabíjania RapidCharge je tiež štandardom na 13-palcovom zariadení ThinkBook 13s a poskytuje 80-percentnú kapacitu batérie za hodinu nabíjania.

Podpora pre podniky

 

V podnikaní môžu mať výpadky počítača kaskádový efekt, čo má za následok slabšiu spokojnosť zákazníkov, ktorá ovplyvňuje reputáciu značky. ThinkBook je podporovaný radom služieb pre podniky, vrátane podpory Lenovo Premier rozšírení a rozšírení záruky, ako napríklad podpora na pracovisku nasledujúci pracovný deň a Medzinárodný záručný servis, aby sa minimalizovali akékoľvek prestoje.

ThinkBooky tiež prichádzajú so vstavanými vlastnými funkciami, ktoré sú užitočné najmä pre menšie spoločnosti bez špecializovaných tímov podpory na mieste. Medzi nimi, predinštalovaný softvér Lenovo Vantage ponúka nástroje na preventívnu diagnostiku hardvéru, personalizované nastavenia hardvéru a automatickú inštaláciu kritických aktualizácií.

Lenovo ThinkBook

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)