Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kreatívny notebook od ASUSu získal sekundárny 4K displej

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ASUS oslavuje 30 rokov od svojho vzniku a na výstave Computex 2019 si okrem iných noviniek nadelila aj špeciálny darček v podobe výkonného notebooku ZenBook Pro Duo navrhnutého pre tvorcov obsahu, ktorý vďaka sekundárnemu 14 palcovému displeju zvyšuje efektivitu práce.

Nový pracovný notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) má rozmery 363 x 246 x 2,4 centimetra a váži 2,5 kilogramu. Jeho druhý displej s názvom ScreenPad Plus sa rozkladá v plnej šírke medzi klávesnicou a závesom druhého hlavného displeja. Je navrhnutý pre zlepšenie pracovnej činnosti tvorcov obsahu a môže sa pochváliť detailným rozlíšením 3 840 x 1 100 pixelov.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

Kreativitu podporí aj dotykové pero ASUS Pen, ktoré návrhárom umožní prácu napríklad s plnohodnotným obrázkom na hlavnom displeji a priblíženie, manipuláciu a úpravy na displeji ScreenPad Plus. Hlavný OLED displej má uhlopriečku 15,6 palca s rozlíšením 4K UHD a okrem úzkych okrajov NanoEdge sa vyznačuje aj obrazovou technológiou HDR a 100 percentnou farebnou škálou DCI-P3. Na pravej strane od podsvietenej klávesnice sa nachádza LED touchpad s názvom NumberPad 2.0, ktorý slúži ako trackpad a číselná klávesnica.

Notebook môže byť vybavený procesormi 9. generácie Intel Core až do Core i9 (2,4-GHz osem jadro s 16 MB vyrovnávajúcej pamäte). Operačná pamäť RAM môže narásť až do 32 GB, zatiaľ čo kapacita vnútorného SSD úložiska môže mať až 1 TB. O grafický výkon sa postará mobilná verzia grafickej karty Nvidia GeForce RTX 2060 so 6 GB GDDR6 pamäte RAM. K dispozícii je aj tlačidlo pre aktivovanie turbo chladenia pre prípad, žeby notebook dostával poriadne zabrať.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

Vo výbave nájdeme aj bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6 s Gig + (802.11ax) či port Thunderbolt 3 s prenosovou rýchlosťou až 40 Gbps, dva porty USB 3.1 typu A a plnohodnotný port HDMI 2.0. Pôsobivé špecifikácie dopĺňa podpora hlasového ovládanie prostredníctvom digitálnej asistentky Amazon Alexa či IR webová kamera s podporou funkcie Windows Hello pre bezpečné biometrické prihlásenie sa do operačného systému Windows.

Spoločnosť ASUS zatiaľ neuviedla informácie o cene a dostupnosti nového notebooku ZenBook Pro Duo (UX851). No určite nepôjde o lacnú záležitosť.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).