Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Schneider Electric rieši edge computing s novým nástenným modulom Micro Data Center 6U

Schneider Electric rieši edge computing s novým nástenným modulom Micro Data Center 6U
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Schneider Electric, ktorá dlhodobo zjednodušuje a zosúlaďuje produkty pre dátové centrá pod označením EcoStruxure, predstavuje aktuálny prírastok do riešení EcoStruxure Data Center. Nástenný modul EcoStruxure Micro Data Center 6U je prvým svojho druhu medzi mikro-dátovými centrami EcoStruxure. Dizajnu dominuje úzky profil, čo prináša úsporu z hľadiska podlahovej plochy.

Štyri rýchle, flexibilné, spravovateľné a konfigurovateľné riešenia, ktoré sú vysoko bezpečné a využívajú najnovšie technológie manažmentu:

EcoStruxure mikro-dátové centrum: Séria S, Séria C, Séria R

Samostatné jednorozvádzačové vyhotovenie vrátane diaľkového monitorovania a správy, služieb, fyzického zabezpečenia, záložného zdroja UPS, distribúcie energie a chladiacich zariadení pre rýchle a jednoduché nasadenie v rôznych prostrediach.

EcoStruxure radové dátové centrum: Séria S, Séria C, Séria R

Prefabrikované jednoradové riešenia na modernizáciu infraštruktúry, ktoré sú vysoko konfigurovateľné a škálovateľné zahrňujúce dátové rozvádzače, systémy napájania, chladenia a správy systémov, ktoré komplexne šetria čas od návrhu až po inštaláciu a prevádzku v rôznych prostrediach.

EcoStruxure PoD dátové centrum: PoD

Inovatívne samostatne stojace konštrukcie pre dátové rozvádzače pre umiestnenie IT technológií väčších rozmerov, ktoré ponúkajú jednoduchú integráciu s rôznymi konfiguráciami chladenia a napájania, ktorých výsledkom je zjednodušený proces návrhu a inštalácie, ktorý redukuje investičné náklady až do výšky 15 %.

EcoStruxure modulárne dátové centrum: All-in-One; halové riešenia; Power

Prefabrikované a pretestované riešenia dodávané ako funkčné stavebné bloky pre napájanie, IT technológie alebo dátové centrá typu All-in-One, ktoré poskytujú flexibilné a predvídateľné nasadenie a schopnosť rýchleho škálovania svojej kapacity.

Nástenné 6U EcoStruxure mikro-dátové centrum série C

EcoStruxure ako odpoveď na edge computing

 

Spoločnosti od tých najmenších až po najväčšie prechádzajú zásadnou digitálnou transformáciou. V rámci tohto trendu sú IT technológie nasadzované na miesta, kde vznikajú dáta alebo procesy, tak dochádza k fenoménu edge computing .

Edge computing prináša prostredie s mnohými distribuovanými systémami v lokalitách bez IT infraštruktúry, s novými požiadavkami na kybernetickú a fyzickú bezpečnosť a v prostrediach, ktoré nie sú optimalizované pre tradičné nasadenie IT systémov. Nástenný modul EcoStruxure Micro Data Center 6U od Schneider Electric je navrhnutý pre prostredie, kde je nevyhnutný malý rozmer a odolnosť. Systém umožňuje bezpečnú montáž rozmerných serverov, sieťových zariadení a záložných zdrojov UPS na steny, tak že nezaberajú žiadnu podlahovú plochu. Týmto dokážu ušetriť až 60 percent podlahovej plochy. Vyhotovenie umožňuje predinštaláciu mnohých komponentov. Konštrukciu dopĺňa prachový filter a ventilátorové vetranie, komponenty vhodné pre oblasť ľahkého priemyslu. Tento systém prináša podporu kritických biznis činností aj mimo IT prostredia.

„Vďaka kreatívnemu dizajnu a funkčnosti nástenného modulu EcoStruxure Micro Data Center 6U dokážeme otvoriť nové možnosti nasadenia odolných IT riešení mimo prostredia tradičných datacentier, čím sa digitálna transformácia stáva realitou,“ hovorí Jim Simonelli, viceprezident divízie Secure Power, spoločnosti Schneider Electric. „Žiadna iná značka nemôže poskytnúť úplné a štandardizované riešenia IT infraštruktúry, ktoré máme spolu s partnerským ekosystémom. Plne integrované riešenie EcoStruxure Data Center, vrátane vzdialeného monitorovania a služieb EcoStruxure IT a Asset Advisor 24/7, zaisťuje odolnosť v cloude aj v edge prostrediach.“

MicroDC Family

Najvyšší štandard kybernetickej bezpečnosti

 

S rozširovaním edge sietí sa musia IT manažéri vysporiadať s novými bezpečnostnými rizikami. Podľa odhadov kybernetické útoky každoročne zasiahnu až 61 % malých a stredných podnikov. Na ochranu proti kybernetickým hrozbám uviedla spoločnosť Schneider Electric EcoStruxure IT Expert, monitorovací a riadiaci cloudový softvér určený pre edge prostredie aj tradičné dátové centrá. Táto novinka obsahuje hodnotiacu metodiku pre všetky zariadenia Schneider Electric s potenciálnym rozšírením pre ďalších vendorov.

Nový hodnotiaci protokol znižuje riziko narušenia bezpečnosti, pomáha určiť hrozby a vykonať prípadné preventívne opatrenia. Špecificky pomáha zákazníkom identifikovať a nahlasovať hrozby, predchádzať rizikám, dodržiavať pravidlá bezpečnosti a porozumieť bezpečnostným postupom. Hodnotenia rizík narušenia sú k dispozícií užívateľom softvéru EcoStruxure IT Expert.

O EcoStruxure

 

EcoStruxure je otvorená, interoperabilná platforma podporujúca IoT. EcoStruxure poskytuje zákazníkom pridanú hodnotu v bezpečnosti, spoľahlivosti, efektivite, udržateľnosti a v konektivite. Platforma EcoStruxure využíva pokroky v oblasti IoT, mobility, snímania, cloudu, analýz a kybernetickej bezpečnosti, aby poskytovala inovácie na každej úrovni. Patria sem zapojené zariadenia (Connected Products), edge kontrola (Edge Control) a aplikácie, analytické nástroje a služby, ktoré sú podporované softvérom Customer Lifecycle Software. EcoStruxure je nasadený na takmer 500 000 miestach s podporou viac ako 20 000 vývojárov, 650 000 poskytovateľov služieb a partnerov, 3 000 zariadení a pripája viac ako 2 milióny položiek.

MicroDC Family

(Zdroj: Tlačová správa Schneider Electric)