Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Edícia notebookov ThinkPad Marsann Špeciál s nadštandardnými benefitmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Notebooky ThinkPad z dielne čínskeho výrobcu Lenovo si za svoju dlhú existenciu vybudovali pomerne pevné postavenie. Vďaka svojim vlastnostiam sa stali mobilným pracovným nástrojom v nejednej firme alebo organizácii, a to po celom svete. Vývojári však nezaspali na vavrínoch a dnešné ThinkPady sa môžu pochváliť viacerými inovatívnymi technológiami. K dispozícii je dokonca aj špeciálna edícia notebookov, ktorá už stihla medzi používateľmi zarezonovať.

Čas plynie rýchlo a v IT sektore to platí dvojnásobne. Málokto si tak zrejme uvedomí, že notebooky ThinkPad sú s nami už 27 rokov. Za tú dobu sa umiestnilo na trhu viac ako 100 miliónov týchto mobilných zariadení. Notebook ThinkPad sa teda v podstate už dá považovať za legendárny pracovný nástroj.

„Bol súčasťou rôznych historických míľnikov, ako napríklad bol využívaný NASA pri prieskume vesmíru, ale aj na medzinárodných staniciach. Taktiež bol využívaný na rôzne expedície, ako napríklad pri výstupe na najvyššiu horu Mount Everest,“ hovorí pán Timotej Mikuš, produktový špecialista, MARSANN IT.

Notebooky ThinkPad sa tak vyznačujú nielen výkonom, o ktorý sa postarajú najmodernejšie komponenty, ale aj vysokou odolnosťou. Práve tú čínsky výrobca pri každom modeli dôkladne preveruje.

„Sú testované na základe 12-tich armádnych noriem, čo predstavuje viac ako 200 kvalitatívnych testov.“

Dôraz sa kladie aj na konektivitu. Okrem toho, že ThinkPady majú pomerne bohatú výbavu portov, disponujú aj takzvaným Side Dock konektorom. Cez ten sa dá notebook jednoducho osadiť do uzamykateľnej nabíjacej stanice. Toto riešenie tak uľahčí prácu ľuďom v kancelárii.

„Prostredníctvom doku sa vieme napojiť na tri až štyri monitory, keďže tam máme HDMI konektor, Display port. A máme tam konektory USB, LAN konektor a ďalšie.“

Keďže ide primárne o firemné notebooky, nezabudlo sa ani na ochranu dát. V tomto smere sa ThinkPady môžu pochváliť viacerými inovatívnymi bezpečnostnými prvkami a technológiami.

„Ochrana dát je zabezpečená prostredníctvom ThinkShieldu, ktorý zabezpečuje ochranu dát, ale taktiež TPM čip, ktorý je priamo zabudovaný v ThinkPadoch. Využívame odtlačky prstov, na základe ktorých sa vieme veľmi rýchlo prihlásiť do systému. Ďalšou výhodou je tiež IR kamera, čiže infračervená kamera, ktorá slúži taktiež na prihlásenie do systému a nemusíme fyzicky zadávať heslo.“

K dispozícii je aj fyzická krytka kamery ThinkShutter, ktorá zabezpečí ochranu súkromia. Okrem nej si môže používateľ zvoliť Full HD displej s technológiou Privacy Guard, kedy sa zobrazený obsah dá vidieť iba z určitých pozorovacích uhlov. Vyšší rad modelov notebookov ThinkPad používateľovi navyše prináša možnosť prispôsobiť si v určitej miere konfiguráciu notebooku.

„Môže si tam zvoliť 4G modul, dotykovú obrazovku alebo napríklad viac portov, ktoré potrebuje.“

Zo širokého portfólia výrobcu sa o priazeň používateľov uchádza aj edícia MARSSAN Špeciál. Tá obsahuje trojicu rôznych modelov notebookov.

„MARSANN Špeciály majú všetky výhody ThinkPadov, ale zároveň sú obohatené o ďalšie benefity. Pri ich zostavovaní sme vychádzali z našich dlhoročných skúseností v IT sektore, ale taktiež z požiadaviek ľudí.“

Výrobca pritom svojim zariadeniam verí natoľko, že na ne dáva o niečo dlhšiu záruku, akú používateľ štandardne pozná. Základným modelom edície je notebook ThinkPad Edge E590, vo variantoch so 14 alebo 15,6 palcovým displejom. Vhodný je najmä pre prácu v kancelárii. Druhým v poradí je model T490S, ktorý sa líši najmä spracovaním a hmotnosťou.

„Pri ThinkPade T490 sú užšie rámčeky, kvalitnejšie spracovanie šasi a celkovo menšie rozmery, čo je spôsobené aj 14 palcovou verziou. Ako posledný máme Carbon X1 siedmej generácie, ktorý môžeme zaradiť medzi prémiové zariadenia, či už svojim spravovaním, ale aj svojou hmotnosťou, keď je to najľahší ThinkPad. Má iba 1,1 kilogramov a hrúbku 14,9 milimetra.“

ThinkPady sú okrem iného známe aj svojim charakteristickým dizajnom v čiernej farbe, s výrazným červeným TrackPointom, umiestneným v strede klávesnice. No nové modely cielia aj na mladých alebo menej konzervatívnych používateľov.

„Okrem strohého dizajnu a čiernej farby Lenovo kráča s dobou a prináša aj alternatívu, a to v podobe striebornej farby,“ dopĺňa pán Timotej Mikuš, produktový špecialista, MARSANN IT.

Notebooky ThinkPad sa teda o slovo hlásia nielen v malých, stredných či veľkých firmách, ale aj v práci náročnejších používateľov, ktorí hľadajú výkon, odolnosť, konektivitu a v neposlednom rade mobilitu s pomerne vysokou mierou bezpečnosti.