Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 2. časť

 Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 2. časť
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
9. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Microsoft Office v jeho cloudovej podobe, s označením 365, sa už nepochybne stal akýmsi štandardom pre kancelársku softvérovú výbavu. Dnes ho používa mnoho firiem s viacerými zamestnancami. Dokážu však využiť všetky jeho inovácie a nástroje, ktoré majú pomôcť zvýšiť efektivitu práce? Dnes si o niektorých povieme.

Word, Excel, či PowerPoint. Nič neznáme pre väčšinu používateľov, a to nielen firemných. Kancelárska práca nabrala ich uvedením už pred pár rokmi nový rozmer. A do ďalšieho sa dostala aj spustením cloudovej verzie celého Officu. Zdieľanie dokumentov, projektov a prezentácií je na pulze dňa, v rámci zefektívnenia teamovej práce.

No základom všetkého je komunikácia medzi spolupracovníkmi. Aj preto stavil Microsoft na vytvorenie nástroja s názvom TEAMS. Ako už z neho vyplýva, je to naozaj o teamoch. Často hrá dôležitú rolu rýchla komunikácia a najmä rozhodnutia. No a TEAMS to všetko podporuje.

Podľa Michala Brčáka, zo Slovak Telekomu, ide o aplikáciu so súborom zaujímavých funkcií. Je to služba, ktorá má v sebe funkcionality chat-ovania, funkcionality práce v konkrétnych tímoch. Jej ambíciou je práve nahradiť veľmi otravnú komunikáciu prostredníctvom mailov v rámci firmy, čiže ambíciou je znížiť tento počet a mať to oveľa štruktúrovanejšie. No a taktiež sú podporované rôzne formy tejto komunikácie ako aj jednoduchšie plánovanie stretnutí. A zabudnúť nemožno ani na funkcionality webových video stretnutí, dopĺňa Michal Brčák.

microsoft office 365

Podľa mnohých názorov je to oveľa modernejšia forma fungovania, ktorá je navyše oveľa prirodzenejšia pre nás ľudí. Používateľ vie, že keď ho zaujíma nejaká téma, tak tam má komunikačný kanál práve pre danú tému, daný projekt alebo nejakého kľúčového zákazníka.

Áno, raz vidieť je viac ako 100x počuť a platí to aj pri videohovoroch, či videostretnutiach, ktoré Office 365 prináša. A to aj vo vzťahu s klientmi. Mnohí z nich si totiž potrpia na vizuálnom kontakte a uprednostňujú ho pred telefonickým.

microsoft office 365

No to, čo je pri všetkých nástrojoch Microsoft Office 365 najdôležitejšie, je to, že sú vždy aktuálne. Túto vlastnosť prináša práve cloudové riešenie, pri ktorom sa o to, aby mal používateľ k dispozícii vždy najnovšiu verziu nástroja, stará samotný Microsoft. Aj vo firme s mnohými počítačmi tak odpadá nutnosť preinštalovávať každý jeden stroj s novou verziou softvéru. A s tým súvisí aj šetrenie prevádzkových nákladov. No nie sú to jediné prednosti, o ktorých sa oplatí v súvislosti s Microsoft Office 365 vedieť. O ďalších si povieme viac v nasledujúcej časti seriálu.