Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Odolný notebook Enduro N3 má ventilátor, ktorý z neho vytrasie vodu

Odolný notebook Enduro N3 má ventilátor, ktorý z neho vytrasie vodu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Acer predstavila nový notebook, ktorý je navrhnutý tak, aby bez problémov fungoval aj v horších poveternostných podmienkach. Séria odolných notebookov Enduro sa tak rozrástla o nový model N3, ktorý obsahuje špeciálny ventilátor pre odpudzovanie vody zo všetkých uhlov.

Odolný notebook Acer Enduro N3 je zameraný predovšetkým na profesionálov, ktorí trávia čas vo vonkajšom prostredí, ako sú architekti, vojenský personál, projektoví manažéri, organizátori podujatí a ďalší. Notebook teda spĺňa prísne vojenské normy MIL-STD 810G a certifikát IP53. Inak povedané, tento notebook s váhou 1,985 kg a hrúbkou 24,85 mm sa musel podrobiť množstvu testov zameraných napríklad na odolnosť proti nárazom, vibráciám, extrémnym teplotám, vlhkosti, prenikaniu tekutín a na ďalšie vlastnosti.

Odolný notebook Acer Enduro N3.

Aj preto vývojári zo spoločnosti Acer zrejme vybavili Enduro N3 novým špeciálny ventilátorom Aquafan. Ten je navrhnutý tak, aby dokázal odpudzovať vodu zo všetkých uhlov a zabránil tak jej preniknutiu do útrob notebooku. Vstupné a výstupné porty v notebooku sú utesnené tak, aby sa zabránilo prístupu prachu a vode, zatiaľ čo podsvietená klávesnica má drenážne otvory, ktoré ju pomáhajú udržať v suchu.

N3-jka sa dodáva so 14-pacovým displejom, procesorom 10. generácie Intel Core i7, voliteľnou grafickou kartou Nvidia GeForce MX230, 32 GB RAM DDR4 a s vnútorným úložiskom vo variantoch s 1 TB HDD alebo s 512 GB SSI NVMe PCIe. Batéria má výdrž približne 13 hodín na jedno nabitie.

Odolný notebook Acer Enduro N3.

Medzi bezpečnostnými funkciami nájdeme čip proti neoprávnenému zásahu, ochranu heslom pre úložné jednotky, prihlasovanie sa pomocou čítačky odtlačkov prstov, podpora prihlasovania prostredníctvom funkcie Windows Hello a viaceré bezpečnostné funkcie, ktoré sú už priamo súčasťou operačného systému Windows 10. Batéria , ktoré sú už vložené do operačného systému. Batéria by mala byť medzi nabíjaním 13 hodín.

Enduro N3 sa dostane do predaja v auguste tohto roku. Cena sa začína od 899 dolárov, podľa zvolenej hardvérovej konfigurácie.

Odolný notebook Acer Enduro N3.