Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini počítač ThinkCentre naberá na výkone s AMD Ryzen PRO

Mini počítač ThinkCentre naberá na výkone s AMD Ryzen PRO
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kompaktné stolné počítače, označované aj ako mini PC, sú dobrými pomocníkmi, ak nemáte dostatok miesta. Teraz však už firmy nemusia pre trochu pohodlia ani nutne obetovať výkon. Dokazuje o aj najmenší počítač Lenovo ThinkCentre, ktorý bol vybavený výkonný procesorom AMD Ryzen PRO.

Mini PC Lenovo ThinkCentre M75n má rozmery 179 x 88 x 22 mm, váži 505 gramov a jeho vnútorný objem je len 350 ml. Napriek tomu sa neho zmestí štvorjadrový procesor AMD Ryzen 3 PRO 3300U so štyrmi vláknami a 4 MB vyrovnávacou pamäťou, alebo štvorjadrový procesor Ryzen 5 3500U s ôsmimi vláknami a 8 MB vyrovnávacej pamäte. V oboch prípadoch je k dispozícii 8 GB operačnej pamäte DDR4 RAM a Windows 10 pre domácich alebo podnikových používateľov.

Mini počítač Lenovo ThinkCentre M75n Nano Desktop.

Vo vnútri sa našiel ešte priestor pre duálne úložisko typu SSD M.2 PCIe a ďalší slot pre modul Wi-Fi. Medzi integrované bezpečnostné funkcie patrí možnosť vypnúť jednotlivé porty USB, prepínač vniknutia do skrinky, inteligentná ochrana USB a čip, ktorý zabezpečuje šifrovanie dôležitých údajov a hesiel. Funkcia moderného pohotovostného režimu sa postará o zasielanie e-mailov, VoIP (Voice over IP) hovory a doručovanie okamžitých správ, keď je počítač v pohotovostnom režime, aby sa potom rýchlo prebudil do plnej aktivity.

Mini počítač Lenovo ThinkCentre M75n Nano Desktop.

Na zadnej strane jednotky sa nachádzajú porty RJ45, USB 2.0, USB 3.1, USB-C a DisplayPort (používatelia si tak môžu zapojiť dva monitory pre multitasking). Vpredu nájdete viac USB portov a kombinovaný konektor pre zapojenie slúchadiel / mikrofónu. Spoločnosť Lenovo k baleniu pridáva aj plnohodnotnú USB klávesnicu a počítačovú myš.

Nový mini počítač Lenovo ThinkCentre M75n Nano Desktop sa predáva už od 539 dolárov.

Spoločnosť Lenovo pritom vydala aj verziu, ktorá je zameraná konkrétne na podniky, ktoré sa chcú ponoriť do sveta internetu vecí. Model IoT za 329 dolárov sa dodáva s procesormi AMD Athlon 3000 Series s integrovanou grafikou Radeon, 4 GB pamäte RAM, dvoma sériovými portami a voliteľným pripojením Wi-Fi 802.11ac a pripojením Bluetooth 5.0. Pripojený chladič robí túto jednotku trochu hrubšou (34,5 mm) a trochu ťažšou (720 g).

Mini počítač Lenovo ThinkCentre M75n - verzia IoT.