Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Platforma virtuálnej kancelárie pre plynulú a zábavnú spoluprácu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka globálnej pandémii muselo mnoho ľudí, ktorí by normálne pracovali v kancelárii, začať pracovať na diaľku z domu. Spoločnosť s názvom absurd: joy práve pre nich vyvíja novú platformu virtuálnej kancelárie, ktorá je „postavená na súkromí, pohodlí a kreativite“ a teraz pozýva vzdialené pracovné tímy, aby sa pripojili do beta programu.

Aj keď nástroje virtuálnej komunikácie už samozrejme existujú, účastníci schôdzí sa môžu cítiť trochu roztrieštení, keď sú zobrazení len ako políčka na obrazovke. Kreatívna energia „brainstormingu“ okolo stolu v kancelárskom priestore sa tak môže stratiť v často rigidnej štruktúre súčasných platforiem online spolupráce. Podľa spoločnosti absurd: joy sa tak „hmatateľný zmyselný zážitok z prítomnosti v tíme stráca do prázdnoty.“

Keďže tím z absurd: joy nenašiel nič dostupné, čo by takéto problémy riešilo, rozhodol sa vybudovať vlastnú komunikačnú platformu s názvom Tangle. Tá bola najskôr vytvorená pre prácu v rámci tímu spoločnosti, aby mohli pracovníci zmysluplne spolupracovať navzájom a bezproblémovo skočiť do vedľajších rozhovorov s kolegami, pričom mohli vykonávať sústredenú prácu bez toho, aby sa cítili izolovaní. Po mesiacoch používania si spoločnosť absurd: joy uvedomila, že by tento nástroj mohol priniesť ďalším tímom v mnohých odvetviach oveľa väčšiu radosť z práce na diaľku.

Vývíjaná platforma virtuálnej kancelárie Tangle.

Nová komunikačná platforma Tangle je predovšetkým o spolupráci. Každý vzdialený člen tímu má miestnosť v rozhraní virtuálnej kancelárie s ikonou dverí nad oknom s priamym prenosom. Ak sú dvere otvorené, táto osoba je k dispozícii na návštevy kolegov, rozhovory, zdieľanie obsahu a výmenu nápadov. Ak sa chce niekto sústrediť na danú úlohu, dvere môžu byť zatvorené.

Myšlienky je možné zapisovať do poznámok a pripínať ich v blízkosti miestností, dokumenty je možné zdieľať alebo na nich spolupracovať, správy je možné odosielať do používateľského rozhrania, aby ich všetci videli, a samozrejme sa dajú nahrávať aj obrázky a videá. Kolegovia môžu spoločne pracovať na projektoch a skupinovo upravovať alebo písať poznámky.

Vývíjaná platforma virtuálnej kancelárie Tangle.

Konferenčné miestnosti je možné generovať pre stretnutia tímu a brainstormingy a ľudia môžu prichádzať a odchádzať jediným kliknutím. Vývojári uznávajú, že pozerať sa na svoju tvár na obrazovke môže byť únavné, a pridávajú k platforme možnosť animovaných avatarov, ktorí sa používajú namiesto toho. Všetka tá práca môže byť tiež vyčerpávajúca a platforma tak umožňuje vzdialeným pracovníkom spoločne tráviť aj prestoje a spoločne sa zabaviť.

Za posledných osem mesiacov má spoločnosť absurd: joy niekoľko vzdialených tímov, ktoré používajú platformu ako virtuálnu kanceláriu / priestor na spoluprácu v skrytom režime a zároveň testujú funkcie a poskytujú spätnú väzbu.

Beta verzia platformy stále prebieha a po zabezpečení základného financovania vo výške 5,35 milióna dolárov teraz vývojári pozývajú ďalšie vzdialené tímy, aby sa pridali na vývojovú cestu k uvedeniu platformy Tangle na trh.

Vývíjaná platforma virtuálnej kancelárie Tangle.