Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné okuliare Vuzix premietajú obraz pomocou technológie MicroLED

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca nositeľnej technológie a rozšírenej reality (AR) Vuzix predstavil na CES 2021 nové inteligentné okuliare, ktoré vďaka partnerstvu s čínskou firmou Jade Bird Display využívajú pokročilú technológiu MicroLED displejov pre zobrazovanie objektov rozšírenej reality v okolí nositeľa.

MicroLED displeje sa v posledných rokoch objavili ako schopná alternatíva k OLED obrazovkám, ktoré poháňajú pokrok najmä v oblasti televízorov.

Použitá technológia MicroLED v nových inteligentných okuliaroch Vuzix umožňuje, aby boli na oboch stranách okuliarov namontované mimoriadne malé, no výkonné zobrazovacie projektory. Vďaka tomu vyzerá toto nositeľné zariadenie ako bežné okuliare na každodenné nosenie na verejnosti.

Inteligentné okuliare Vuzix.

V kombinácii s technológiou navigácie vĺn Vuzix a optickým zobrazovacím modulom pre premietania obrazu na vnútornú stranu skla je výsledkom pôsobivo vyzerajúce zariadenie, ktoré dokáže premietať stereoskopický čiernobiely alebo farebný obraz v rôznych hustotách a rozlíšeniach pixelov, v závislosti od softvérových požiadaviek.

Toto zariadenie bude podporovať Wi-Fi a voliteľné LTE, pričom je vybavené stereofónnymi reproduktormi a mikrofóny s technológiou potláčania hluku. K dispozícii je tiež dotykové ovládanie na bočných stranách okuliarov, ktoré je založené na gestách, pre ovládanie sprievodných aplikácií pre operačné systémy Android a iOS.

Inteligentné okuliare Vuzix.

Inteligentné okuliare Vuzix, ktoré sa radia viac do oblasti head-up displejov ako medzi skutočné AR okuliare, sú zamerané viac na firemné použite ako na spotrebiteľský trh. Spoločnosť Vuzix zatiaľ neuviedla oficiálny názov produktu, ani jeho cenu a dostupnosť, hoci predpokladá jeho vydanie niekedy v letných mesiacoch.

Inteligentné okuliare Vuzix.