Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Laser dokáže odstrániť aj chronickú bolesť

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
19. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa naučili žiť s chronickou bolesťou pohybového aparátu, zrejme stále kdesi v kútiku duše dúfate, že sa predsa nájde riešenie, ktoré vám pomôže. Navštívili ste množstvo odborníkov, fyzioterapeutov, chiropraktikov či ľudových liečiteľov, no výsledok žiadny. Možno preto bude vhodné poobzerať sa aj po moderných technológiách v oblasti zdravotníctva, Hilterapii.

Asi vás to prekvapí, ale vedci už dávnejšie prišli na to, že laserové lúče dokážu trvalo zbavovať bolesti. V Hilterapii ide o terapeutickú techniku, ktorá pomocou vysokej intenzity laserových HILT impulzov rieši bolestivosť kostí, svalov, kĺbov i šliach, dokonca i v chronickom štádiu a v zápalovom procese.Hilterapia, liečba laserom, laser, zdravotníctvo, bolesť, kĺby, svaly, šlachy, pohybový aparát.

Je vhodná pre aktívnych i pasívnych športovcov, ktorí sa po absolvovaní terapie rýchlejšie dostanú do pôvodnej formy. Aplikuje sa pri zápaloch, výronoch, vykĺbeniach, bolestiach chrbtice, panvy, kolien, lakťov, nôh, artróze, opotrebovaní mäkkého tkaniva a mnohých ďalších ochoreniach. Účinnosť liečby ako aj vhodnosť zákroku vždy konzultuje vyškolený zdravotník. Testy preukázali, že Hilterapia nemá žiadne vedľajšie nežiadúce účinky.

Pri terapii sa používa špeciálny prístroj s rôznymi druhmi sond, ktoré po úvodnej konzultácii pacientovi na mieru prispôsobí terapeut. Účinky tejto terapie by mali byť citeľné už po troch ošetreniach a sú dlhodobé.

Hilterapia, liečba laserom, laser, zdravotníctvo, bolesť, kĺby, svaly, šlachy, pohybový aparát.

Laser s vysokou frekvenciou dokáže bez poškodenia kože preniknúť do najhlbších vrstiev tela, kde zahrieva postihnuté miesto. Aktivuje sériu biologických procesov smerujúcich k prekrveniu tkaniva, následnej mikrocirkulácii a v prípade opuchov aj k odvodneniu pomocou lymfatického systému. Všetky tieto procesy aktivujú regeneračný proces v tele. Technológia HILT impulzov kombinuje pulzačný Nd:YAG laser s vysokým maximálnym výkonom až 1064nm s prísunom energie na postihnuté miesto s vhodnou vlnovou dĺžkou. Tieto fototermálne procesy priamo ovplyvňujú biomolekuly a znižujú citlivosť periférnych nervov mäkkého tkaniva na bolesť.

Proces liečby Hilterapiou sa vo všeobecnosti dá rozdeliť do troch fáz. V prvej fáze dochádza k celkovému skenovaniu a aktivuje sa relaxácia svalstva. Druhá má silné analgetické účinky, aplikuje sa na spúšťové body na tele a už po prvom sedení vie zredukovať symptómy až o 80%. Záverečná fáza aktivuje protizápalové procesy, umocňujú sa analgetické účinky, uvoľňuje svalstvo a dochádza k celkovému zlepšeniu stavu.

Možno treba zvážiť, či aj takáto terapia, ktorá by vás mala zbaviť trápenia, nie je práve tou vhodnou skúsenosťou, ktorej by ste mali dať šancu.