Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Komunikátory Vocera sa stavajú do prvej línie boja proti koronavírusu

Komunikátory Vocera sa stavajú do prvej línie boja proti koronavírusu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Vocera už viac ako 20 rokov poskytuje riešenia v oblasti komunikácie a pracovných postupov v zdravotníctve. V súčasnosti spoločnosť prináša zdravotníkom nositeľné komunikátory Vocera Badge a Vocera Smartbadge. Tie sa dajú nosiť aj pod prostriedkami osobnej ochrany a môžu sa používať bez dotyku rúk, čím sa znižuje riziko kontaminácie.

Tieto inteligentné zariadenia umožňujú lekárom a zdravotníckym pracovníkom okamžité spojenie s tou správnou osobou alebo skupinou len pomocou jednoduchých hlasových povelov, či už vyslovením mena alebo hlasovými povelmi ako napríklad: „zavolaj tímu COVID-19“ či „zavolaj respiračnému terapeutovi“.

Tieto nositeľné zariadenia tiež poskytnú včasné oznámenia, aby mali lekári k dispozícii informácie o pacientoch, keď ich najviac potrebujú a mohli tak zlepšiť zdravotnú starostlivosť o pacientov a ich bezpečnosť. Zariadenia sú vybavené aj jednodotykovým tlačidlom, pre privolanie pomoci v prípade núdze.

Nositeľný komunikátor Vocera Smartbadge.

Zariadenie Vocera Smartbadge má rozmery 100 x 52 x 17 mm a váži 89 gramov. Je vybavené 2,4-palcovým dotykovým displejom. Integrovaná batéria vydrží približne 4 hodiny prevádzky na jedno nabitie. V pohotovostnom režime je výdrž batérie udávaná na 40 hodín.

Zariadenia Vocera Badge s 1-palcovým OLED displejom má rozmery 98 x 36 x 20 mm a váži 60 gramov. Aktívna výdrž batérie na jedno nabitie by mala byť približne 3 hodiny, pričom v pohotovostnom režime je to 30 hodín.

Nositeľný komunikátor Vocera Badge.

Spoločnosť Vocera k zariadenia vyvinula aj novú mobilnú aplikáciu Vocera Vina pre samrtfóny a tablety. Tá umožňuje používateľom uprednostňovať volania zamerané na pacienta, posielať zabezpečené správy a výstrahy v zjednotenej doručenej pošte, zobrazovať príslušné kontextové informácie s upozorneniami, správami a hovormi. Všetky funkcie a údaje sú poskytované v prispôsobiteľnom a intuitívnom používateľskom prostredí.

Nositeľné komunikátory Vocera.