Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší MacBook Pro s ešte vyšším výkonom pre náročných používateľov

Najnovší MacBook Pro s ešte vyšším výkonom pre náročných používateľov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple sa rozhodla aktualizovať výkon svojich notebookov MacBook Pro, ktorých najnovšia verzia získala aktuálne procesory Intel Core i5, Core i7 alebo Core i9, vyššiu kapacitu operačnej pamäte RAM a väčšie dátové úložisko. Čo sa týka dizajnu, vývojári sa rozhodli zostať verní staršiemu prevedeniu. K dispozícii sú aj MacBooky s ovládacou lištou Touch Bar.

Hardvérové úpravy notebooku MacBook Pro sa dotkli oboch modelov s 13,3 palcovým a 15,4 palcovým displejom, ktoré majú vo výbave ovládaciu lištu Touch Bar, ako aj 13,3 palcového modelu bez dotykovej lišty.

Najnovšie 13,3 palcové MacBooky Pro sa dajú teraz nakonfigurovať s aktuálnymi štvorjadrovými procesormi 8. generácie Intel Core i5 a Core i7, ktoré v režime Turbo Boost dosahujú taktovaciu frekvenciu až do 2,7 GHz, respektíve 4,5 GHz. Grafický výkon sa točí okolo jednotky Intel Iris Plus 655. Kapacita operačnej pamäte RAM môže narásť až do 16 GB a vnútorné SSD úložisko môže mať kapacitu až 2TB.

Aktualizovaný notebook Apple MacBook Pro pre rok 2018.

Čo sa týka 15,4 palcového modelu, ten do výbavy získal 8. generáciu procesorov Intel Core i7 alebo Core i9 s taktovacou frekvenciou v režime Turbo Boost až do 2,9 GHz, respektíve 2,8 GHz. Kapacita vnútorného SSD úložiska môže byť až 4 TB a operačná pamäť RAM sa dá navýšiť až na 32 GB. V rámci konfigurácie je najvyššou voľbou osadenie grafickou kartou AMD Radeon Pro 650 so 4 GB pamäte.

Všetky tieto špecifikácie naznačujú výrazný nárast výkonu v najnovších modeloch notebookov MacBook Pro. Spoločnosť Apple sľubuje, že sa výkon v 13,3 palcových modeloch až zdvojnásobí a pri 15,4 palcovej verzii by malo prísť k nárastu výkonu až o 70 percent. Tieto čísla sa samozrejme najviac odzrkadlia počas práce v náročnejších aplikáciách, pri bežnom prezeraní internetových stránok to používateľ až tak nepocíti.

Aktualizovaný notebook Apple MacBook Pro pre rok 2018.

Medzi menšie aktualizácie patrí vylepšenie displejov TrueTone, ktoré upravujú svoj jas okolitému svetlu, či bezpečnostný čip T2 pre lepšiu ochranu informácií o zariadení, ktorý zabraňuje neoprávnenému prihláseniu.

Potešiť by mohla aj informácia, že aktualizované notebooky MacBook Pro sa budú predávať za štartovné ceny rovnaké, ako mali ich predchodcovia, no samozrejme cena bude ďalej závisieť od zvolenej konfigurácie. Cena modelu s 13,3 palcovým displejom sa začína na úrovni 1 799 dolárov, zatiaľ čo cena 15,4 palcového modelu má štartovnú pozíciu od 2 399 dolárov. Notebooky sú už k dispozícii priamo od spoločnosti Apple.

Aktualizovaný notebook Apple MacBook Pro pre rok 2018.