Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rolovací OLED televízor LG úplne zmizne v tele soundbaru

Rolovací OLED televízor LG úplne zmizne v tele soundbaru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG si na koniec tlačovej konferencie na CES 2019 nechala prekvapivú čerešničku na torte. Do prémiového radu Signature totiž pribudne OLED televízor, ktorého obrazovka sa celá dá zrolovať do podstavca so soundbarom.

Juhokórejskí vývojári si okrem nových OLED a LCD Nano Cell televízorov prichystali pre návštevníkov veľtrhu CES doslova dych berúcu prezentáciu schopnosti technológie OLED v podobe prémiového televízora LG Signature OLED TV R. Panel televízora s uhlopriečkou 65 palcov stojí na rozmerovo väčšej elegantnej základni vyrobenej z kvalitného hliníka. Tá pôsobí ako kus štýlového nábytku a zároveň slúži ako soundbar s technológiou priestorového ozvučenia Dolby Atmos.

Rolovací televízor LG Signature OLED TV R.

Po vypnutí televízora však v obývačke nezostane trčať veľká čierna plocha, no OLED panel sa môže zrolovať do svojej základne, ktorá sa tak premení len na veľký bezdrôtový Bluetooth reproduktor. Po zapnutí sa obrazovka zase pomaly a majestátne vysunie z podstavca do priestoru. Televízor sa na plnú výšku rozvinie za niekoľko sekúnd.

No OLED panel nemusí celý zmiznúť z výhľadu. Vývojári z LG si pre neho prichystali viaceré režimy využitia. V jednom režime sa obrazovka vysunie do takej výšky, aby mohla zobraziť ultra širokouhlý obraz filmu v pomere strán 21 : 9. Ďalší režim s názvom Line View vysunie panel asi do jednej štvrtiny a premení ho krátky širokouhlý displej, ktorý slúži ako multimediálne centrum s domovskou stránkou.

Rolovací televízor LG Signature OLED TV R.

K dispozícii sú viaceré kategórie. Patrí sem „Hudba“, čo hovorí samé za seba. Kategória „Hodiny“ pre zobrazenie času, dátumu a počasia, potom je to „Rám“, kedy sa zobrazujú fotografie z prepojeného smartfónu používateľa, či kategória „Nálada“, ktorá vytvára relaxačnú atmosféru.

Spoločnosť LG tvrdí, že OLED panel bol testovaný na 50 000 rolovaní tam aj späť, to znamená, že ak každý deň televízor osemkrát zapnete a vypnete, panel by mal vydržať približne 17 rokov používania. Inovatívny rolovací televízor LG Signature OLED TV R nie je len demonštráciou schopností obrazovej technológie, výrobca ho plánuje reálne uviesť na trh niekedy v druhej polovici tohto roku. No cena sa zrejme bude pohybovať v astronomických číslach.

Rolovací televízor LG Signature OLED TV R.

Rolovací televízor LG Signature OLED TV R.