Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bol vyrobený a testovaný prvý prototyp elektromobilu Microlino 2.0

Bol vyrobený a testovaný prvý prototyp elektromobilu Microlino 2.0
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v roku 2016 začali vývojári s prácami na interpretácii elektromobilu Microlino, ktorý vychádza z klasiky automobilu BMW Isetta. Výroba však bola v roku 2019 pozastavená a vozidlo si prešlo dizajnovou generálnou úpravou. Tím odhalil, že v decembri minulého roku začal práce na novom prvom prototype elektromobilu Microlino 2.0, ktorý bol teraz dokončený a uvedený na skúšobnú jazdu.

Tím vývojárov zverejnil video s testovacou jazdou prototypu elektrického mikromobilu, ktorý sa otvára spredu, na facebookovej stránke spoločnosti, v ktorom je v plnej kráse ukázané toto roztomilé vozidlo.

Prvý prototyp mestského elektromobilu Microlino 2.0.

Najnovší prototyp je vyrobený z lisovaných oceľových a hliníkových komponentov, v porovnaní s rúrkovým rámom modelu Microlino 1.0, ktoré majú údajne vyššiu tuhosť a bezpečnosť bez akéhokoľvek navýšenia hmotnosti. Prototyp č. 1 má červenú a bielu karosériu a zabudované svetlá v krytoch bočných zrkadiel. Predné a zadné LED svetlomety ešte neboli nainštalované.

Mikroelektromobil má údajne oveľa lepšiu ovládateľnosť ako jeho pôvodná verzia Microlino 1.0 a dá sa vidieť v pohybe s jedným a s dvomi cestujúcimi. Údajne zostane aj veľa miesta na nákupy. Model Microlino 2.0 prejde od budúceho mesiaca na prototypy číslo 2 a 3 a potom by sa v júni mal začať proces jeho homologizácie, a to postavením ďalších dvoch prototypov.

Prvý prototyp mestského elektromobilu Microlino 2.0.

Po oficiálnom uvedení na trh sa tím bude usilovať o typové schválenie EÚ v auguste ešte pred začiatkom výroby, ktorý je naplánovaný na september. Už teraz sa dá vozidlo zarezervovať za cenu 12 000 EUR.

V správe nebola zmienka o žiadnych zmenách v kľúčových špecifikáciách tohto elektrického mestského vozidla, takže stále sa ráta s dvoma možnosťami výkonu batérie pre dojazd do vzdialenosti 125 alebo až 200 kilometrov na jedno nabitie. Motor s výkonom 11-W má krútiaci moment 100 Nm a vozidlo môže pritom dosiahnuť maximálnu rýchlosť 90 km / h.

Prvý prototyp mestského elektromobilu Microlino 2.0.