Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Už aj vaše deti sa môžu skamarátiť s digitálnou asistentkou Alexa

Už aj vaše deti sa môžu skamarátiť s digitálnou asistentkou Alexa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Digitálna asistentka Alexa od spoločnosti Amazon sa ukrýva v mnohých podobách, no najčastejšie ju využijeme prostredníctvom reproduktora. Priamo z dielne Amazonu ich je hneď niekoľko modelov: Echo, Echo Dot a Echo Plus. Výrobca teraz obohatil svoje portfólio o nový reproduktor, ktorý je špeciálne určený pre deti a podľa toho sú aj upravené funkcie digitálnej asistentky Alexa.

Nový reproduktor Amazon Echo Dot Kids Edition je v podstate rovnaký ako štandardný model Echo Dot, no odlišuje sa farebným dizajnom, ktorý je k dispozícii v modrej, zelenej alebo červenej farbe. Reproduktor nabral 6 milimetrov na svojej výške a priemere a jeho váha sa zvýšila o 28 gramov. No je to najmä softvér, ktorý pomôže deťom a ich rodičom sa skamarátiť s digitálnou asistentkou Alexa.

Spoločnosť Amazon predstavila nový reproduktor Echo Dot Kids Edition, ktorý je špeciálne navrhnutý pre deti.

Softvérový balíček Amazon FreeTime on Alexa je dodávaný v bezplatnej alebo v ultimátnej verzii za predplatné. Je kompatibilný aj s modelmi reproduktorov Echo, Echo Dot a Echo Plus. Bezplatná verzia zahŕňa rodičovskú kontrolu vrátane obmedzenia používania pred spaním, zablokovanie hlasového nakupovania a blokovanie prehrávania piesní s nevhodným textom. Dostupné sú aj ďalšie funkcie vhodné pre rodinu, ako sú napríklad výzvy deťom, aby pri komunikácii s Alexou používali slovíčko „prosím“, schopnosť Alexy odpovedať na otázky týkajúce sa vedy, matematiky, pravopisu, definícií slov a podobne, či možnosť pre rodičov, aby mohli preskúmať aktivitu dieťaťa cez FreeTime on Alexa.

Nový reproduktor Amazon Echo Dot Kids Edition je k dispozícii v modrej, zelenej alebo červenej farbe.

S jednoročným predplatným služby FreeTime Unlimited za 2,99 dolárov mesačne získate  prémiový obsah určený pre deti, vrátane audio kníh, hudobných staníc a playlistov bez reklám, nové zručnosti Alexy od Disney, Nickelodeon a National Geographic, či hlasové budíky nahovorené rozličnými charaktermi. Poteší aj dvojročná bezplatná záruka na výmenu reproduktora pre prípad, že s ním dieťa zaobchádzalo príliš neopatrne a došlo k jeho poškodeniu.

Nový reproduktor Amazon Echo Dot Kids Edition sa dá predbežne objednať za cenu 79,99 dolárov, pričom distribúcia je naplánovaná od 9. mája. Aktualizácie služieb FreeTime a FreeTime Unlimited sa tiež spustia od 9. mája.

Softvérový balíček Amazon FreeTime on Alexa je dodávaný v bezplatnej alebo v ultimátnej verzii za predplatné. Je kompatibilný aj s modelmi reproduktorov Echo, Echo Dot a Echo Plus.