Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tabuľa Delta zobrazí personalizované správy o lete viacerým cestujúcim

Tabuľa Delta zobrazí personalizované správy o lete viacerým cestujúcim
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred niekoľkými rokmi spoločnosť Delta Air Lines predstavila informačný systém pre cestujúcich, v ktorom sa viacerým cestujúcim pri pohľade na rovnakú obrazovku zobrazovali rôzne pohľady. Teraz táto technológia, ktorá sa nazýva ako Parallel Reality, priletí koncom tohto mesiaca do Detroitu.

Systém Parallel Reality, ktorý bol pôvodne ohlásený na veľtrhu CES 2020 a pôvodne sa očakávalo, že bude k dispozícii ešte v tom istom roku, sa teraz od 29. júna predstaví na letisku Detroit Metropolitan Airport. Technológia, ktorá je základom beta verzie, pochádza od kalifornskej spoločnosti Misapplied Sciences a využíva patentované viacfarebné pixely, ktoré dokážu nasmerovať svetelné lúče do špecifických smerov.

V prípade aplikácie spoločnosti Delta dokážu tieto softvérovo riadené viacnásobné pixely súčasne vykresľovať informácie prispôsobené každému prichádzajúcemu cestujúcemu. To znamená, že jeden cestujúci uvidí personalizované informácie o lete, zatiaľ čo iný uvidí rôzne podrobnosti špecifické pre neho. Navyše, vzhľadom na globálnu povahu cestovania v dnešnej dobe sa každý prispôsobený pohľad môže zobrazovať v rodnom jazyku konkrétneho cestujúceho.

Technológia Parallel Reality umožňuje viacerým cestujúcim spoločnosti Delta zobraziť personalizované informácie o lete na jednej obrazovke v rovnakom čase.

Až sto cestujúcich sa pritom môže v rovnakom čase pozerať na ten istý displej a dostávať prispôsobené informácie o lete, aktualizácie času nástupu do lietadla alebo užitočné rady, ako sa dostať tam, kam potrebujú v termináli.

Beta verzia je nainštalovaná v blízkosti Delta Sky Clubu v hale A v termináli McNamara na letisku Detroit Metropolitan Airport. Zákazníci spoločnosti Delta môžu s displejom komunikovať jednoduchým naskenovaním svojej palubnej vstupenky alebo, ak sa prihlásili do systému digitálneho preukazu leteckej spoločnosti, môžu aktivovať rozpoznávanie tváre prostredníctvom aplikácie Fly Delta, čím získajú ešte personalizovanejšie poskytovanie informácií.

Zážitok s technológiou Parallel Reality je úplne dobrovoľný a informácie o cestujúcich sa nebudú ukladať.