Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Safran posadí cestujúcich do prémiových sedadiel s osobným zvukom

Safran posadí cestujúcich do prémiových sedadiel s osobným zvukom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre ľudí, ktorí radi počúvajú hudbu počas diaľkových letov, sú slúchadlá s funkciou potlačenia okolitého hluku nevyhnutnou súčasťou príručnej batožiny. To sa však môže zmeniť pre cestujúcich v prvej triede vďaka audio systému Euphony integrovanému v sedadle od spoločností Safran Seats a Devialet.

Cieľom spoločného projektu Euphony od výrobcu sedadiel do lietadiel, ktorý je súčasťou nadnárodnej leteckej spoločnosti Safran Group, a francúzskych inovátorov špičkového zvuku Devialet je poskytnúť prvotriedny individuálny zvukový zážitok cestujúcim v lietadlách bez toho, aby si museli nasadiť slúchadlá.

Zážitok Euphony spája dizajn sedadiel Safran s akustickým know-how spoločnosti Devialet, aby sa vytvoril osobný prenos zvuku bez slúchadiel pre cestujúcich v prvej triede.

Keď si cestujúci sadne na svoje sedadlo v biznis triede alebo prvej triede, aby si vychutnal ponuku zábavy počas letu, dva na mieru vyrobené reproduktory na každej strane opierky hlavy ho obklopia „vysokokvalitným zvukom, ktorý je čistý a plný“ bez toho, aby ovplyvňoval ostatných cestujúcich. Výstup sa tiež automaticky prispôsobí zvukovému obsahu a okolitému hluku v kabíne v reálnom čase, čo naznačuje použitie smerového zvuku.

Samozrejme, kabíny lietadiel môžu byť veľmi hlučné miesta, a to nielen kvôli neustálemu hukotu konverzácie nadšených turistov alebo uši trhajúcemu kriku detí, ale aj nevyhnutnému hukotu prúdových motorov. Slúchadlá s potlačením hluku môžu pomôcť obmedziť mnohé z toho, takže cestujúci sa môžu sústrediť na vychutnávanie hudby na ceste z jednej časti sveta do druhej.

Dva špeciálne reproduktory Devialet sú zabudované vľavo a vpravo od opierky hlavy, aby každému cestujúcemu poskytli individuálny zvukový zážitok.

Technológia Euphony netvrdí, že poskytne až takýto druh izolácie, ale jej cieľom je poskytnúť „vysokokvalitný zvuk v každej polohe sedadla“ a zároveň umožniť jednoduchú komunikáciu so spolucestujúcimi alebo palubným personálom. Hoci systém sa dá nainštalovať aj do kabíny Unity, čo by mohlo pomôcť zabrániť tomu, aby ostatní boli obťažovaní akýmkoľvek potenciálnym únikom zvuku.

V tejto chvíli nie sú k dispozícii žiadne ďalšie informácie, ale technológia Euphony by mala byť prvýkrát uvedená do prevádzky niekedy v roku 2023.

Zážitok Euphony so zvukom Devialet nainštalovaným v kabíne Unity navrhnutej spoločnosťou Safran Seats.