Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zadné svetlo VIS LightPool svieti aj nadol pre lepšiu viditeľnosť

Zadné svetlo VIS LightPool svieti aj nadol pre lepšiu viditeľnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak motorista vidí pred sebou len červené svetlo, nemusí si uvedomiť, že ide o zadné svetlo bicykla, aspoň nie na prvý pohľad. Zadné svetlo na bicykel VIS LightPool je však navrhnuté tak, aby tento problém riešilo tým, že striedavo svieti nadol a smerom dozadu.

Zariadenie LightPool navrhol americký výrobca svetiel na bicykle Light & Motion. Pri manuálnej aktivácii počas denného svetla LightPool vysiela oranžové LED svetlo len dozadu a na obe strany, čím poskytuje 180 stupňov viditeľnosti cyklistu. Po západe slnka však integrovaný snímač okolitého svetla automaticky zapne lúč svetla smerujúci nadol, ktorý osvetľuje zadné koleso a pedále a navyše vytvára plochu svetla na ceste po oboch stranách bicykla.

Zadné svetlo na bicykel VIS LightPool.

LightPool potom pri blikaní strieda oba tieto typy osvetlenia. Podľa spoločnosti táto funkcia pomáha vodičom uvedomiť si, že to, čo vidia na ceste pred sebou, je skutočne cyklista, takže sa môžu priblížiť s náležitou opatrnosťou a pozornosťou.

Zadné svetlo okrem toho ponúka výkon 105 lúmenov, deklarovanú šesťhodinovú prevádzku na jedno štvorhodinové nabitie batérie, ako aj vodotesnosť v štandarde IP64, čo znamená, že odolá postriekaniu vodou z akéhokoľvek smeru.

Zadné svetlo na bicykel VIS LightPool.

Zadné svetlo na bicykel VIS LightPool sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od 65 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 80 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na rozbehnutie výroby, distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v novembri tohto roku.

Zadné svetlo na bicykel VIS LightPool.