Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykel Gin X cieli na dostupnú jazdu v meste aj mimo neho

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť Gin predstavila schopne vyzerajúci elektrický bicykel na dochádzanie do práce s kvalitnými komponentmi, ktorý je dostatočne univerzálny na to, aby zvládol aj víkendové dobrodružstvá mimo mesta. Model Gin X je vybavený motorom Bafang, batériou s výdržou na viac ako 120 kilometrov jazdy, nastaviteľným odpružením a terénnymi pneumatikami. To všetko za dostupnú cenu.

Spoločnosť bola založená v roku 2021 s cieľom vytvoriť dostupný prémiový elektrický bicykel a Gin X je toho výsledkom. Je postavený na ráme z hliníkovej zliatiny 6061 so šikmou hornou trubkou pre ľahké nasadanie a je vhodný pre jazdcov s výškou od 1,62 do 1,91 metra.

Výrobca vybral 250-wattový motor Bafang v zadnom náboji kolesa, ktorý poháňa pedále do maximálnej rýchlosti 25 km / h v piatich úrovniach výkonu v súlade s predpismi Veľkej Británie / Európskej únie, hoci odomknutím motora by sa off-road jazdci mohli dostať až na rýchlosť 52 km / h a k dispozícii je aj palcový plyn. Okrem toho je tu 7-rýchlostný mechanický pohon Shimano s prehadzovačkou Altus, ktorý zabezpečuje flexibilitu jazdy.

Elektrický bicykel Gin X.

48 V batéria s kapacitou 615 Wh, ktorá je integrovaná do spodnej rúrky, je zložená z článkov 21700 „Tesla-grade“ a podľa odhadov vydrží na jedno nabitie viac ako 120 kilometrov jazdy. Nabíja sa po dobu troch až šiestich hodín.

Gin X pritom jazdí na 27,5-palcových ráfikoch obutých do 2,1-palcových terénnych plášťov CST Jack Rabbit. Využíva nastaviteľnú odpruženú vidlicu s uzamykaním a brzdnú silu zabezpečujú predné a zadné hydraulické brzdy Zoom.

Elektrický bicykel Gin X.

Monochromatický LCD displej uprostred riadidiel zobrazuje kľúčové jazdné parametre. Súčasťou výbavy je aj predný LED svetlomet s vysokým jasom a zadné svetlo. Predné a zadné blatníky by mali pomôcť pri nepriaznivom počasí, zatiaľ čo dodávaný jediný stojan by mal udržať 19-kilogramový e-bicykel pri parkovaní vo vzpriamenej polohe.

Elektrický bicykel Gin X.

Spoločnosť Gin dodáva e-bicykel do Veľkej Británie a Európy, pričom cena modelu Gin X je veľmi prijateľná. Samotný stojí 999 libier (v prepočte približne 1 188 euro), alebo 1 099 libier (okolo 1 307 euro) spolu so zadným nosičom a brašnou.

Elektrický bicykel Gin X.