Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Široký svetlomet Light Rail zaistí lepšiu viditeľnosť cyklistu

Široký svetlomet Light Rail zaistí lepšiu viditeľnosť cyklistu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektoré svetlomety na bicykli sú navrhnuté tak, aby vás videli motoristi, zatiaľ čo iné sú vyrobené tak, aby vám pomohli lepšie vidieť na cestu. Svetlomet Light Rail údajne vyniká v obidvoch oblastiach vďaka jedinečnému obdĺžnikovému dizajnu, ktorý kladie dôraz na šírenie a pohyb svetla namiesto jeho intenzity.

Cyklistické svetlo Light Rail, ktoré je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Indiegogo, vyrába začínajúca spoločnosť Intrinsic Cycles. V hliníkovom tele, ktoré je odolné voči poveternostným vplyvom, sa nachádza rad 35 bielych LED diód. Tri uprostred tvoria reflektor, ktorý svieti stále bez blikania. Jeho lúč je zameraný smerom nadol a dovnútra, aby osvetľoval cestu priamo pred cyklistom a neosvetľoval oči protiidúcich motoristov.

Široký cyklistický LED svetlomet Light Rail.

Zvyšných 32 LED diód po oboch stranách reflektora svieti postupne a vytvára pulzujúci svetelný vzor. Podľa konštruktérov má toto usporiadanie niekoľko výhod oproti tradičným blikajúcim svetlometom. Po prvé, široký, ale nie príliš jasný svetelný displej údajne upúta oči vodičov bez toho, aby ich oslepoval a / alebo obťažoval. Údajne im tiež poskytuje lepší prehľad o rýchlosti a polohe cyklistu, na rozdiel od svetla, ktoré neustále bliká a zhasína. A keďže časť s reflektormi svieti stále, cyklisti by mali mať bezpečnejší a menej stroboskopický výhľad na cestu.

Široký cyklistický LED svetlomet Light Rail.

Na zvýšenie viditeľnosti počas denného používania je možné nastaviť, aby všetkých 35 LED diód svietilo nepretržite. Pri nastavení na maximálny jas majú kombinovaný jas 1 000 lúmenov. Výdrž batérie je pritom od štyroch až po 80 hodín na jedno nabitie, v závislosti od zvolenej intenzity a spôsobu svietenia. LED dióda na boku svetlometu prechádza zo zelenej na červenú, keď sa úroveň nabitia batérie znižuje.

Široký cyklistický LED svetlomet Light Rail.

Ak sa široký cyklistický LED svetlomet Light Rail dostane do výroby, môžete ho získať za príspevok 116 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 153 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri tohto roku.

Široký cyklistický LED svetlomet Light Rail.