Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahší nákladný vozík s elektrickým pohonom šetrí nielen na váhe

Ľahší nákladný vozík s elektrickým pohonom šetrí nielen na váhe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Motorizované nákladné vozíky, ako je napríklad e-Wagon, vám určite pomôžu pri prevážaní ťažkých nákladov, ale čo ak je samotný vozík trochu ťažší, ako by ste chceli? Nuž, vždy si môžete jednoducho kúpiť ľahší a lacnejší model, napríklad e-Wagon Air.

Model e-Wagon Air, ktorý vyrába hongkonská spoločnosť Outisan vyrábajúca outdoorové vybavenie, je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, rovnako ako jeho predchodca z roku 2022. Za posledné dva roky sa základná myšlienka príliš nezmenila. Vozík má stále skladací kovový rám, plátenný nákladný priestor, ktorý je zavesený v tomto ráme, a štyri kolesá s gumovým dezénom. Každé z dvoch predných kolies obsahuje bezkefový nábojový motor.

Elektrický nákladný vozík Outisan e-Wagon Air.

Keď sa používateľ rukou dotkne snímača v rukoväti, motory sa aktivujú. Vstavaná inerciálna meracia jednotka potom zisťuje rýchlosť chôdze používateľa a sklon terénu, čo spôsobí, že motory poskytnú primeranú elektrickú pomoc.

Ľahkým zatlačením na rukoväť sa vozík spomalí, kým silnejším zatlačením sa zastaví. Dlhším silnejším zatlačením sa zaradí spiatočka. Vozík sa tiež zastaví, ak rukoväť pustíte, čo znamená, že ak ho pustíte, nebude pokračovať v jazde sám od seba.

Elektrický nákladný vozík Outisan e-Wagon Air.

Čo sa týka základných parametrov, e-Wagon Air unesie až 68 kilogramov nákladu, jeho maximálna rýchlosť je 6 km / h a údajne dokáže prejsť až 8 kilometrov na 5,5-hodinové nabitie 130-Wh lítiovej batérie. S hmotnosťou 18 kilogramov je pritom o celých 14 kilogramov ľahší ako predchodca z roku 2022. Ten je však napriek tomu stále výkonnejším z týchto dvoch modelov.

Za predpokladu, že sa elektrický nákladný vozík Outisan e-Wagon Air dostane do výroby, za príspevok 349 USD (približne 322 EUR) môže byť váš. Plánovaná maloobchodná cena je 599 USD (okolo 552 EUR). Pôvodný model sa pritom predáva za 1 399 USD (asi 1 289 EUR).

Elektrický nákladný vozík Outisan e-Wagon Air.