Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tri najlepšie e-kolobežky roku 2018

Tri najlepšie e-kolobežky roku 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické kolobežky sú v súčasnosti obrovským trendom a pre mnohých z nás ani nie je zložité pochopiť, prečo to tak je. Veď kto by nebol v pokušení nájsť rýchlejšiu a pohodlnejšiu alternatívu k chôdzi alebo inému spôsobu prepravy, najmä ak žijete v meste, kde sú dopravné zápchy na dennom poriadku?

Okrem detí preto dnes využívajú kolobežky vo veľkom aj dospelí. Kvôli tomu je dôležité poznať rozdiely medzi značkami a modelmi, ktoré sú badateľné v rýchlosti, čase nabíjania, nosnosti či vo výkone. Pre lepší prehľad sme pre vás pripravili niekoľko skvelých elektrických kolobežiek so všetkými informáciami, ktoré o nich potrebujete vedieť.

Xiaomi M365: Najinteligentnejšia zo všetkých

 

Táto kolobežka je pravdepodobnejšie tá najinteligentnejšia na svete. Pripája sa k aplikácii na vašom telefóne a monitoruje vaše časy ciest, najvyššie dosiahnuté rýchlosti a zostávajúcu baterku. Okrem toho je vybavená aj špeciálnym šetriacim módom, ktorý zabezpečí dlhšiu výdrž batérie. Aj keď sa vďaka jej najvyššej možnej rýchlosti o vás asi nebude písať na https://extra.bet365.com/news/sk/ ani na vás nebude možné podávať stávky na cyklistiku, dosiahnete s ňou solídnych 25 kilometrov za hodinu. V oblasti dizajnu taktiež nezaostáva. Je vyrobená z ľahkej hliníkovej zliatiny a je možné ju zložiť do troch sekúnd. Jedinou nevýhodou by mohol byť dlhší čas potrebný na nabitie.

Cena: od 410€; Najvyššia rýchlosť: 25 km/h; Nosnosť: 100 kg; Váha: 12,5 kg; Čas nabíjania: 5,5 hodiny; Dojazd: 30 kilometrov

Elektrická kolobežka Xiaomi M365.

Megawheels: Ultraľahká a dostupná

 

Ak chcete elektrickú kolobežku na jednoduchšiu prepravu, no nechcete vybieliť svoje bankové konto, táto kolobežka je pre vás ako stvorená. Okrem toho je ľahko ovládateľná, skladateľná, má zadné svetlo, protišmykové kolesá a tri rôzne nastavenia výšky. Napriek tomu, že ide o jednu z tých lacnejších kolobežiek, je Megawheels spoľahlivá a s prehľadom môže konkurovať aj drahším kúskom z tejto kategórie.

Cena: od 260€; Najvyššia rýchlosť: 22,5 km/h; Nosnosť: 90 kg; Váha: 8,5 kg; Čas nabíjania: 3 hodiny; Dojazd: 7,5 až 12 kilometrov

Elektrická kolobežka Megawheels.

Evo Powerboard: Kolobežka so sedadlom

 

Ak občas radi trošku odbočíte od noriem a nedáte dopustiť na svoj vlastný komfort, môžete to dať najavo tým, že si zvolíte elektrickú kolobežku so sedadlom. Kolobežka od Evo však nevyniká len dizajnom. Je výnimočná výkonom až 1600 Wattov a maximálnou rýchlosťou až 50 kilometrov. Okrem toho má LED svietenie vpredu aj vzadu a indikátor nabitia vedľa škrtiaceho ventila. Je nezameniteľná vďaka zliatinovým kolesám, pružnej oceľovej kostre a skladateľnosti, ktorá je vzhľadom k jej veľkosti trošku prekvapením. Sedadlo je dokonca odnímateľné.

Cena: od 560€; Najvyššia rýchlosť: 55 km/h; Nosnosť: 120 kg; Váha: 43 kg; Čas nabíjania: 8 až 10 hodín; Dojazd: 28,5 kilometrov

Elektrická kolobežka Evo Powerboard.