Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahké pneumatiky z pletenej sieťoviny sú odolné voči prerazeniu

Ľahké pneumatiky z pletenej sieťoviny sú odolné voči prerazeniu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď cyklisti rozhodne nemajú radi, keď sa ich plášte pneumatík prerazia, cyklistické pneumatiky odolné voči prerazeniu sú zvyčajne ťažšie ako ostatné. Podľa francúzskeho výrobcu Hutchinson však jeho nové pneumatiky Gridskin kombinujú odolnosť s nízkou hmotnosťou, spolu s menším odpadom z výroby.

Srdcom nových pneumatík odolných voči prerazeniu Hutchinson Gridskin je pletená sieťovina pozostávajúca z malých samostatných šesťuholníkov. Táto sieťka je vyrobená z nešpecifikovaného materiálu a je umiestnená pod bežným behúňom pneumatiky. Rozprestiera sa pritom po celej šírke pneumatiky od jednej strany až po druhú.

Pneumatiky odolné voči prerazeniu Hutchinson Gridskin.

Spoločnosť Hutchinson uvádza, že sieťovina zabraňuje prenikaniu ostrých predmetov príliš hlboko do plášťa pneumatiky, a navyše izoluje všetky prípadné malé rezy tak, aby sa ďalej nezväčšovali. Výrobca tiež tvrdí, že pneumatiky majú zlepšenú priľnavosť k terénu a prispievajú ku komfortnejšej jazde. Zároveň sú pneumatiky Gridskins až o 8 percent ľahšie ako existujúce zosilnené odolné pneumatiky Hardskin z portfólia spoločnosti.

Pneumatiky odolné voči prerazeniu Hutchinson Gridskin sú vyrobené z pletenej sieťoviny pozostávajúcej z malých samostatných šesťuholníkov.

Zatiaľ čo výrobný proces bežných vystužených pneumatík spoločnosti Hutchinson zahŕňa štyri samostatné kroky, výroba pneumatík Gridskins zahŕňa len jeden krok. To údajne znamená, že sa spotrebuje menej elektriny a vytvorí sa menej emisií. Tento proces tiež využíva menej gumy a ďalej znižuje plytvanie tým, že na bočné steny pneumatík nepridáva žiadne štítky ani inú grafiku.

Pneumatiky odolné voči prerazeniu Hutchinson Gridskin.

Spoločnosť Hutchinson ponúka technológiu Gridskin v limitovaných sériách svojich cestných pneumatík Fusion 5 Performance s rozmermi 700 x 28C a bezdušových gravel pneumatík Touareg s rozmermi 700 x 40C, ktoré majú hmotnosť 276 a 473 gramov. Ceny zatiaľ neboli oznámené.