Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistický batoh Torch má vlastné zadné svetlo aj smerové svetlá

Cyklistický batoh Torch má vlastné zadné svetlo aj smerové svetlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že už existujú cyklistické bundy a vesty s integrovanými svetlami vzadu, veľmi to nepomôže, ak sa prekryjú batohom. Práve pre to by mohol prísť vhod nový cyklistický batoh Torch, ktorý má vlastný integrovaný systém osvetlenia.

Torch je vyrobený americkou startup spoločnosťou Unit 1, ktorá predtým priniesla svetlom vybavenú cyklistickú prilbu Faro. Batoh Torch vo svojej najzákladnejšej podobe obsahuje hlavné zadné svetlo pozostávajúce z 20 červených LED diód s vysokou intenzitou svietenia a sekundárnou svetlenou mriežkou umiestnenou bezprostredne pod zadný svetlom. Tá obsahuje 40 RGB LED diód, ktoré sa dajú prostredníctvom sprievodnej aplikácie nastaviť na rôzne farby a vzory blikania.

Ak si používateľ zvolí voliteľné diaľkové ovládanie, ktoré sa montuje na riadidlá bicykla, môže bezdrôtovo aktivovať funkciu smerových svetiel na spodnej LED mriežke. Navyše môže povoliť funkciu brzdového svetla, vďaka ktorej bude mriežka dočasne svietiť jasnejšie vždy, keď bicykel spomalí alebo zastaví. Navyše, ak už používateľ vlastní aj prilbu Faro, diaľkové ovládanie aktivuje aj smerové svetlá.

Cyklistický batoh so zadným svetlom a smerovkami Torch.

Samotný batoh je vyrobený z nepremokavého materiálu Duramaxu Kodra a nylonu potiahnutého TPU (termoplastický polyuretán). Poskytuje funkcie, ako sú špeciálne priehradky pre elektronické zariadenia a mokré / špinavé predmety, ako sú topánky; polstrovaný priečinok pre uloženie notebooku; postroj na prilbu; plus rôzne vnútorné a vonkajšie vrecká, vrátane vrecka na smartfón, ktoré umožňuje nabíjanie telefónu bezdrôtovo alebo pomocou kábla USB z vymeniteľnej lítiovej batérie s kapacitou 10 000 mAh. Svetlá sa zapínajú a vypínajú pomocou tlačidla na jednom z ramenných popruhov. O výdrži batérie nie je žiadna informácia.

Cyklistický batoh so zadným svetlom a smerovkami Torch sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Je ponúkaný v štyroch farbách a na výber je s objemom 18 alebo 23 litrov. Model s objemom 18 litrov a diaľkovým ovládačom má akciovú cenu 219 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 336 dolárov. Cena bez diaľkového ovládača je 209 dolárov. Za predpokladu, že sa batoh dostane do výroby, mal by byť distribuovaný budúci rok v máji.

Cyklistický batoh so zadným svetlom a smerovkami Torch.