Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alcatel 1T 10: Tablet pre celú rodinu s Android Oreo Go Edition

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TLC Communication uviedla na český a slovenský trh tablet Alcatel 1T 10, ktorý je určený pre celú rodinu. Novinka je vybavená veľkým 10,1 palcovým IPS displejom s HD rozlíšením a preto je vhodná k prehliadaniu webu, hraniu hier alebo sledovaniu videí.

O plynulý beh zariadenia sa postará operačný systém Android Oreo Go Edition. Tablet vo svojej kategórii vyniká nízkou hmotnosťou, funkciami rodičovskej kontroly, ale aj možnosťou pripojenia voliteľnej klávesnice, ktorá umožňuje pohodlné písanie dlhších textov. Zariadenie je vďaka kategórii krytia IP52 odolné i voči prachu a striekajúcej vode.

Tablet Alcatel 1T 10 sa v Česku a na Slovensku predáva buď ako samostatný tablet za cenu 2 790 Kč, resp. 109,99 euro s DPH, alebo v kombinácii s klávesnicou a magnetickým puzdrom za 3 290 Kč, resp. 129,99 euro vrátane DPH.

Alcatel 1T 10

Veľký a pritom ľahký

 

Alcatel 1T 10 je s hmotnosťou 415 gramov jedným z najľahších desaťpalcových tabletov na trhu. Zárukou plynulého chodu aplikácií je optimalizovaný operačný systém Android Oreo Go Edition v kombinácii so štvorjadrovým procesorom. Z 16 GB úložiska je plných 11 GB k dispozícii priamo používateľovi, jeho kapacita sa navyše dá rozšíriť o ďalších 128 GB vďaka pamäťovej Micro SD karte.

Celodenná výdrž batérie a detský režim

 

Tablet obsahuje batériu s kapacitou 4 000 mAh, ktorá postačí pre celodennú bežnú prevádzku. 10,1 palcový IPS displej ponúka dostatok jasu a dobré pozorovacie uhly. Disponuje tiež funkciou Eye Care, ktorá šetrí zrak používateľa, pretože dokáže filtrovať škodlivé modré svetlo.

Nechýba detský režim (Kids Mode), u ktorého deti ocenia sadu predinštalovaných detských aplikácii a rodičia zase ľahko ovládateľný panel rodičovskej kontroly. Ten umožní obmedziť dobu používania tabletu alebo vybrať aplikácie, ktoré môžu deti používať, prípadne obmedziť prístup na webové stránky.

Alcatel 1T 10

Puzdro, klávesnica aj stojan v jednom

 

Tablet je voliteľne k dispozícii aj s praktickým puzdrom s integrovanou Bluetooth klávesnicou. Texturované puzdro zariadenia elegantne chráni pred prachom, poškriabaním alebo pádmi. Zároveň však môže slúžiť aj ako praktický stojan pri sledovaní videa alebo písaní. Výhody bezdrôtovej klávesnice, ktorá s tabletom komunikuje pomocou technológie Bluetooth, môžu využiť aj tí, ktorí chcú na tablete písať dlhšie správy alebo dokumenty.

Android 8.1 Oreo Go Edition

 

Alcatel 1T 10 využíva operačný systém Android 8.1 Oreo Go Edition, ktorý je optimalizovaný tak, aby aj cenovo dostupné zariadenia fungovali plynule a efektívne. Tablet preto obsahuje priamo z výroby sadu populárnych aplikácií od Google, napríklad Google Go, Google Maps Go, Gmail Go a ďalšie. Súčasťou tejto špeciálnej platformy je tiež prístup na YouTube Go, ktorý umožňuje sťahovať videá do tabletu a sledovať ich offline, pokiaľ nie je k dispozícii internetové pripojenie.

Obchod Google Play obsahuje ponuku množstva ďalších aplikácií vytvorených priamo pre zariadenia využívajúce systém Android Go Edition, vrátane aplikácií Facebook Lite, Skype Lite atď.

Alcatel 1T 10