Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Xperia 10 a 10 Plus zvýšia zážitok zo sledovania obsahu

Smartfóny Xperia 10 a 10 Plus zvýšia zážitok zo sledovania obsahu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony predstavila smartfóny Xperia 10 and Xperia 10 Plus, s ktorými do svojho portfólia vyššieho stredného radu prináša zážitok zo sledovania obsahu na displeji s pomerom strán 21:9.

„Náš vyšší stredný rad smartfónov uvádza prémiové Sony inovácie v tej najdostupnejšej forme,“ uviedol Mitsuya Kishida, prezident spoločnosti Sony Mobile Communications. „Náš nový široký displej 21:9 ponúka zábavu od okraja po okraj a to v elegantnom a štíhlom prevedení, ktoré skvele padne do ruky.“

21:9 Full HD++ displej pre zábavu aj prácu

 

Smartfóny Xperia 10 a 10 Plus prinášajú elegantný bezrámčekový dizajn s 21:9 Full HD++ displejom, ktorý je ideálny pre zábavu aj pre prácu. Intuitívne multi-window užívateľské rozhranie s pomerom strán 21:9, spolu so 6.0” displejom na Xperia 10 a 6.5” na Xperia 10 Plus umožňuje pracovať s dvoma aplikáciami naraz, pričom je zachovaná ideálna veľkosť na čítanie v oboch oknách. Napríklad môžete sledovať svoje obľúbené videá a zároveň písať správy bez toho, aby ste sa medzi jednotlivými aplikáciami museli prepínať. Spustenie dvoch aplikácií naraz nikdy nebolo také jednoduché.

Buď na domácej obrazovke dlhšie stlačíte ikonu aplikácie, ktorú chcete naraz zobraziť s inou aplikáciou, alebo spustíte funkciu Side sense, ktorá je najnovšie dostupná už aj pre vyšší stredný rad telefónov, a vďaka ktorej si môžete vybrať obe aplikácie, ktoré chcete zobraziť v 21:9 multi-window rozhraní.

Xperia 10 a Xperia 10 Plus majú tenký dizajn, vďaka čomu skvele padnú do ruky, dobre sa držia a jednoducho sa ovládajú. Oba smartfóny majú ochranu skla Corning® Gorilla® Glass 5, ktorá im dodáva pevnosť a odolnosť, zatiaľ čo krásna metalická povrchová úprava dopĺňa ich eleganciu.

Sony Xperia 10 Plus

Buďte kreatívni s duálnym fotoaparátom smartfónov Xperia 10 a Xperia 10 Plus s efektom Bokeh – zachytávajte fotky či nahrávajte videá v pomere 21:9

 

Xperia 10 a 10 Plus umožňujú nahrávanie v pomere 21:9 v 4K kvalite, vďaka čomu budete nahrávať videá s rovnakým pomerom strán ako filmári. Multi-formátový pomer strán vám umožní vybrať si ideálnu veľkosť – napríklad, ak chcete mať záber cez celú obrazovku, vyberte si 21:9. Ak chcete dokonalý post na Instagrame, vyberte pomer 1:1.

Duálne fotoaparáty na oboch smartfónoch – Xperia 10 (13MP+5MP) aj Xperia 10 Plus (12MP+8MP) – vám umožnia zachytiť vysokokvalitné zábery s umeleckým efektom Bokeh, vďaka čomu fotený objekt vynikne na rozostrenom pozadí. Xperia 10 Plus prichádza exkluzívne s dvojnásobným optickým zoomom, s ktorým sa ešte viac priblížite akcii.

A aby ste mohli byť ešte kreatívnejší, hlavný aj predný fotoaparát pri oboch modeloch disponujú funkciou SteadyShot™, s ktorou natočíte videá bez rozmazania, aj keď budete v pohybe.

Sony Xperia 10

Počúvajte hudbu v dokonalej kvalite vďaka High-Resolution Audio od Sony

 

Oba modely, Xperia 10 aj Plus10 Plus, disponujú pokročilou audio technológiou Sony High Resolution Audio s LDAC ™ pre optimalizáciu reprodukcie zvuku na externých zariadeniach, takže si svoju hudbu môžete vychutnať v jej najčistejšej a najvernejšej podobe, dokonca aj keď ju počúvate bezdrôtovo
.
A čo viac, Sony Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX™) automaticky zvyšuje kvalitu vašich komprimovaných audio súborov takmer do formátu s vysokým rozlíšením zvuku – vďaka obnovovaniu jemných detailov pôvodných nahrávok a možnosti simulovania živého vystúpenia vlieva do vašej hudby nový život.

Sony Xperia 10 Plus

Úplne nové otvorené stereo slúchadlá – SBH82D – pre kvalitnejší zážitok z počúvania hudby a farebne zladené obaly

 

Nové otvorené Bluetooth® stereo slúchadlá SBH82D prichádzajú spolu so smartfónmi Xperia 10 a Xperia 10 Plus v čiernej, šedej a modrej farbe, aby s nimi farebne ladili. Tieto ľahké, kompaktné a skladacie slúchadlá sú dizajnovo tvarované tak, že spojovací kábel je vedený za krkom, vďaka čomu sú pohodlné aj pri celodennom počúvaní. Slúchadlá SBH82D používajú rovnakú vnútornú štruktúru ako v Xperia Ear Duo, ktorá užívateľom umožňuje počúvať ich obľúbenú hudbu a zároveň, vďaka otvorenému dizajnu slúchadiel, počuť aj okolité zvuky. SBH82D tiež podporujú funkcie hlasového asistenta od Google™ a Apple, ako aj možnosť hands-free hovoru. SBH82D slúchadlá budú dostupné na vybraných trhoch od mája 2019.

Style Cover Stand je obal aj stojan telefónu v jednom, vhodný pre oba modely, Xperia 10 aj 10 Plus. Exkluzívne pre Xperia 10 je tu pevný obal Style Cover Solid, ktorý pomôže ochrániť váš telefón pred vážnym poškodením, vďaka odolnosti na úrovni vojenskej špecifikácie.

Xperia 10 je vybavená procesorom Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobile Platform, ktorý umožňuje využívanie úžasnej grafiky, poskytuje špičkové multimediálne zážitky a má dlhú výdrž vďaka zabudovanej 2870mAh batérii. Dostupná vo farbách: Navy, Black a Silver. Xperia 10 Plus je osadená procesorom Qualcomm® Snapdragon™ 636 Mobile Platform a prináša pôsobivý výkon, výnimočnú kvalitu obrazu a 3000mAh batéria sa postará o dlhú výdrž. Dostupná vo farbách: Navy a Black. Oba modely, Xperia 10 a 10 Plus, sú uvádzané s operačným systémom Android™ 9.0 Pie a na slovenskom trhu sa začnú predávať v priebehu prvého kvartálu 2019. Dostupné budú vo verzii Dual SIM.

Sony Xperia 10

(Zdroj: Tlačová správa Sony)