Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept Alienware UFO je v podstate Switch pre počítačových hráčov

Koncept Alienware UFO je v podstate Switch pre počítačových hráčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Koncepty zariadení nám umožňujú nahliadnuť, čo nás čaká v blízkej budúcnosti. Spoločnosť Dell predstavila na výstave CES 2020 rovno tri nové koncepčné zariadenia, ktoré sledujú zavedené technologické trendy. Alienware Concept UFO sa inšpirovalo v Nintendo Switch, zatiaľ čo Concept Duet je notebook s dvomi displejmi a Concept Ori predstavuje skladací tablet.

Alienware Concept UFO je kompaktný počítač v podobe vreckovej hernej konzoly (inšpirácia modelom Nintendo Switch je zjavná) s obrazovkou v strede a s odnímateľnými ovládacími prvkami po oboch stranách, ktoré obsahujú palcové ovládače, tlačidlá a D-pady. Vďaka tomu môžu používatelia hrať buď s celým zariadením v rukách alebo môžu ovládacie jednotky odpojiť a hrať s obrazovkou umiestnenou na stole. Zariadenie sa samozrejme dá pripojiť k externému displeju pre intenzívnejší zážitok s väčšou obrazovkou.

Alienware Concept UFO

Tento koncept rozhodne dosť kopíruje ručnú hernú konzolu Nintendo Switch, no má niekoľko rozdielov. Jednak jeho obrazovka je o niečo väčšia, 8 palcov v porovnaní so 6,2 palcovým Switchom, a má aj vyššie rozlíšenie 1 900 x 1 200 pixelov oproti 720p. S Alienware Concept UFO sa dajú hrať počítačové Windows hry a používateľ môže pripojiť klávesnicu a myš.

Alienware Concept UFO

Ďalšie koncepty nesú značku Dell a teda sú skôr určené pre bežných spotrebiteľov. Prvým z nich je notebook s názvom Concept Duet, ktorý je zložený z dvoch 13,4 palcových protiľahlých displejov. Rovnako ako existujúce konvertibilné (2v1) notebooky, aj Duet má otočný pánt, ktorý umožňuje vytvárať niekoľko rôznych polôh, takže sa môže zatvoriť s obrazovkami na vnútornej strane, otvoriť ako notebook (pričom jeden displej môže zobrazovať virtuálnu klávesnicu) alebo otočiť do polohy stanu s obrazovkami smerujúcimi von na dve strany.

Dell Concept Duet

Posledný koncepčným zariadením spoločnosti Dell je tablet Concept Ori. Ten sa dá podobne rozložiť ako notebook Concept Duet, no jeho vnútornú stranu tvorí jeden komplexný skladací 13 palcový displej. To umožňuje používateľom otvoriť tablet alebo ho zložiť na dve obrazovky s polovičnou veľkosťou.

Spoločnosť Dell pri všetkých koncepčných zariadeniach pritom opatrne zdôrazňuje, že v tejto fáze sú to naozaj iba koncepty a tieto zariadenia sa nemusia nikdy dostať na trh.

Dell Concept Ori

Dell Concept Ori