Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Acer pridáva nové notebooky Swift s 11. generáciou procesorov Intel

Acer pridáva nové notebooky Swift s 11. generáciou procesorov Intel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Acer ohlásila nové notebooky Swift 3 a Swift 5, ktoré získali najnovšie procesory Intel 11. generácie s kódovým označením Tiger Lake. Swift 5 pritom patrí medzi prvé notebooky, ktoré boli overené platformou Intel Evo. Oba modely budú dostupné od novembra tohto roku.

Nový notebook Acer Swift 5 sa môže pochváliť certifikáciou prostredníctvom platformy Intel Evo. Systémy, ktoré získajú toto označenie, majú poskytovať 9 alebo viac hodín „reálnej“ výdrže batérie. Okrem iných požiadaviek by mali mať dobu prebudenia menej ako sekundu, mali by tiež podporovať rýchle nabíjanie, Wi-Fi 6 a Thunderbolt 4. Spoločnosť Acer tvrdí, že stále pracuje aj na overení modelu notebooku Swift 3.

Swift 5 môže byť dodávaný s procesorom 11. generácie Tiger Lake Intel Core i5 alebo Core i7 a výrobca tvrdí, že batéria má výdrž až 17 hodín na jedno nabitie. Táto hodnota je udávaná na základe laboratórnych kritérií, takže výdrž v reálnom svete bude pravdepodobne kratšia.

Notebook Acer Swift 5.

Okrem nových procesorov to nevyzerá tak, že notebook Swift 5 získal veľa ďalších prevratných aktualizácií. Nový model je o niečo ťažší ako minuloročný model Swift 5 s hmotnosťou 1 kilogram. Acer tvrdí, že jeho 14-palcová dotyková obrazovka môže dosiahnuť jas 340 nitov, čo je o niečo jasnejšie ako v prípade predchodcu. Displej je tiež chránený antimikrobiálnym sklom Corning Gorilla Glass, ktoré podľa spoločnosti Acer redukuje zápach a tvorbu škvŕn a šmúh.

Telo notebooku je tiež celkom známe, vývojári prišli s konštrukciou sklopného závesu, ktorý pri otvorenej obrazovke vyzdvihuje plochu s klávesnicou, takže sa spodným vetracím otvorom dostane viac priestoru na lepšiu cirkuláciu vzduchu.

Notebook Acer Swift 3 model SF313-53.

Cena nového notebooku Acer Switf 5 sa začína od 999,99 dolárov, v závislosti o vybranej hardvérovej konfigurácie.

Používatelia, ktorí hľadajú niečo dostupnejšie, majú na výber z dvoch verzií notebooku Acer Swift 3. Model SF313-53 má 13,5-palcový displej s pomerom strán 3: 2 a jasom 400 nitov. Váži 1,19 kilogramu a batéria má výdrž až 18 hodín na jedno nabitie. Tento model sa bude predávať za cenu od 799,99 dolárov. Druhý model Model SF314-59 má 14-palcový displej s rozlíšením 1080p a váži 1,2 kilogramu. Jeho cena sa začína na 699,99 dolároch.

Notebook Acer Swift 3 model SF314-59.