Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší herný smartfón RedMagic 6 je nabitý masívnym výkonom

Najnovší herný smartfón RedMagic 6 je nabitý masívnym výkonom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rovnako ako herné notebooky, aj herné smartfóny obsahujú extrémne výkonné komponenty, ktoré sú navrhnuté tak, aby prinášali maximálny výkon pre mobilné hry. Dokazuje to aj najnovší herný smartfón RedMagic 6 z dielne spoločnosti Nubia.

V nadväznosti na minuloročný model RedMagic 5G, je nový herný smartfón absolútne nabitý výkonom. Vo svojich útrobách má osadený procesor Qualcomm Snapdragon 888, ktorý sa má stať najlepšou čipovou sadou pre Android smartfóny v roku 2021, a do štandardného modelu sa tiež zmestilo až 12 GB operačnej pamäte RAM, zatiaľ čo model Pro sa môže pochváliť dokonca až 18 GB RAM. To je teda viac pamäte ako má viacero herných notebookov. Kapacita vnútorného úložiska je 256 GB v prípade štandardného modelu a až 512 GB v prípade modelu RedMagic 6 Pro.

Spoločnosť Nubia vybavila svoj herný smartfón takzvaným multidimenzionálnym chladiacim systémom, ktorý udržiava všetky špičkové komponenty na primeranej teplote. Kombinácia parnej komory s grafitom, medených pasívnych chladičov, vysokorýchlostného ventilátora a miniatúrneho aerodynamického tunela pomáha odvádzať horúci vzduch zvnútra smartfónu. Hráčom tiež pomôžu dve ovládacie tlačidlá na rohoch smartfónu, ktoré ušetria klepania na displeji.

Herný smartfón Nubia RedMagic 6.

Oba modely sa môžu pritom pochváliť 6,8-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov a obnovovacou frekvenciou až 165 Hz. Herný smartfón RedMagic 6 je dodávaný s batériou, ktorá má kapacitu 5 050 mAh, zatiaľ čo model RedMagic 6 Pro sa uspokojí s kapacitou batérie 4 500 mAh.

Predpokladá sa, že hráči nebudú mať taký záujem o možnosti fotoaparátu, no vpredu je umiestnená selfie kamera s jedným objektívom, ktorá má rozlíšenie 8 megapixelov. Na zadnej strane smartfónu je zasa umiestnený trojitý fotoaparát s kombináciou 64 megapixelového objektívu, 8 megapixelového ultraširokouhlého objektívu a 2 megapixelového makro objektívu. K dispozícii je aj podpora 5G siete a pre rýchle pripojenie je podporovaný najnovší štandard Wi-Fi 6.

Herný smartfón Nubia RedMagic 6 Pro (vľavo) a štandardný model Nubia RedMagic 6 (vpravo).

Tieto smartfóny budú využívať najnovší operačný systém Android 11 s vlastným používateľským rozhraním Nubia. Hráči môžu ťažiť z viac ako 100 zabudovaných optimalizácií, ktoré by mali pomôcť zaistiť plynulý herný zážitok, vrátane trikov s CPU, GPU a správou pamäte.

Zatiaľ boli zverejnené len ceny pre čínsky trh. Cena herného smartfónu Nubia RedMagic 6 sa začína od 3 799 CNY (približne 490 EUR), zatiaľ čo cena za model RedMagic 6 pro môže narásť až na 6 599 CNY (okolo 852 EUR). Ďalšie podrobnosti by mohli byť odhalené pri globálnom uvedení smartfónu na trh, ktoré sa uskutoční 16. marca.

Herný smartfón Nubia RedMagic 6.