Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čínske Oppo konečne vstupuje na Slovensko a prináša dva 5G smartfóny

Čínske Oppo konečne vstupuje na Slovensko a prináša dva 5G smartfóny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prvými smartfónmi značky OPPO, ktoré budú na slovenskom trhu dostupné prostredníctvom hlavných operátorov aj maloobchodných predajcov, budú modely Reno5 5G a Reno5 Z. Tieto bohato vybavené smartfóny za dostupnú cenu a s podporou najnovších sietí 5G doplnia true wireless slúchadlá Enco Air a slúchadlá Enco Buds.

Na český, slovenský a maďarský trh dnes vstúpila značka OPPO. Táto expanzia nasleduje po období trvalého rastu na niekoľkých ďalších európskych trhoch aj rastúcej popularite inteligentných telefónov OPPO a doplnkov na celom kontinente. V roku 2021 sa spoločnosť OPPO stala štvrtým najväčším výrobcom inteligentných telefónov vo svete. Jej celosvetové dodávky inteligentných telefónov sa počas posledných 12 mesiacov zvýšili o 60 % na 37,6 milióna a to aj cez problémy spôsobené pandémiou koronavírusu.

„Naša technológia slúži k tomu, aby mohli používatelia vyjadriť svoju kreatívnu identitu a spojiť sa s ľuďmi a okamihmi, ktoré sú pre nich v živote najdôležitejšie. Rozšírenie našich aktivít na slovenský trh je dôležitou súčasťou našej dlhodobej stratégie pre európsky trh a umožní naším inováciám priniesť pútavé a intuitívne zážitky viacerým ľuďom,“ povedal ku vstupu značky na náš trh Johnny Zhang, regionálny prezident spoločnosti OPPO.

Smartfón Reno5 5G je modelom vyššej strednej triedy, ktorým chce značka OPPO osloviť aktívnych používateľov, ktorí od svojho telefónu očakávajú atraktívny dizajn, vysoký výkon, perfektný fotoaparát a ďalšie moderné technológie. Jeho veľmi tenké telo je na zadnej strane opatrené matným povrchom odolným nielen proti poškrabaniu, ale taktiež odtlačkom prstov. Zaoblený displej smartfónu s uhlopriečkou 6,4 palca využíva OLED technológiu a 90Hz obnovovaciu frekvenciu pre skvelé a plynulé zobrazenie obsahu vo všetkých podmienkach.

Smartfón Oppo Reno5 5G.

OPPO Reno5 5G – Skvelé fotky za všetkých okolností

 

O zaobstarávanie snímok smartfónom OPPO Reno5 5G sa stará štvornásobný fotoaparát s hlavným snímačom s rozlíšením 64 megapixelov a svetelnosťou 1,7. Kvalitné selfie zaistí fotoaparát s rozlíšením 32 megapixelov. Zatiaľ čo na úpravy selfie fotiek možno využiť unikátnu technológiu na rozpoznanie tváre a vylepšenie portrétnych snímok, pre hlavný fotoaparát sú k dispozícii funkcie podporované umelou inteligenciou na presvetlenie záberov zadovážených pri nízkom osvetlení či zvýšení dynamického rozsahu snímok.

Videozábery dokáže OPPO Reno5 5G vyrobiť v rozlíšení až 4K pri 30 snímkach za sekundu a spomalené zábery môžu mať až 240 snímok za sekundu pri HD (720p) rozlíšení. Záber hlavnej kamery možno vďaka funkcii DualView kombinovať s obrazom zo selfie kamery na prednej strane smartfónu a to hneď v niekoľkých režimoch. Taktiež na videozábery možno aplikovať efekty na vylepšenie obrazu a k dispozícii sú aj pokročilé funkcie dynamického HDR a technológie AI Highlight Video, ktorá využíva inteligentnú detekciu svetla pre lepšie výsledné videá.Smartfón Oppo Reno5 5G.

OPPO Reno5 5G – Podpora 5G a bleskového nabíjania

 

Srdcom smartfónu OPPO Reno5 5G je čipová sada Qualcomm Snapdragon 765G, ktorá okrem vysokého výkonu pre všetky aplikácie aj hry zaisťuje taktiež podporu 5G sietí, aktuálne zavádzaných v Českej republike. Hlavnou výhodou 5G je predovšetkým zvýšenie rýchlosti sťahovania dát prostredníctvom mobilnej siete a minimálnej latencie. Čo najrýchlejšia odozva je nutná nie len pre hranie online hier, ale taktiež pre plynulé videohovory.

Unikátna technológia SuperVOOC 2.0 umožňuje dobíjať batériu smartfónu OPPO Reno5 5G výkonom až 65 wattov. V praxi to znamená, že sa telefón už za 5 minút dobije na ďalšie 2 hodiny telefonovania, za 30 minút je jeho batéria dobitá z 95 % a k plnému nabitiu stačí len 37 minút. Bezpečnosť technológie SuperVOOC 2.0 je certifikovaná spoločnosťou TÜV Rheinland a inteligentný systém riadi dobíjanie smartfónu aj podľa návykov konkrétnych používateľov. Napríklad pri dobíjaní cez noc sa SuperVOOC 2.0 postará o plné nabitie skôr, než majiteľ telefónu ráno vstane bez toho, aby sa jeho batéria prebíjala alebo prehrievala.

Bezpečnosť dát uložených v telefóne zaistí spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov, ktorá je priamo v displeji.

Smartfón Oppo Reno5 5G.

OPPO Reno5 5G – Dostupnosť a cena

 

Smartfón OPPO Reno5 5G bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla a to u operátorov O2, Orange a Telekom. V priebehu júla potom taktiež u maloobchodných predajcov, napr. Alza.sk, Mall.sk, Nay.sk, Planeo Elektro a Datart.sk. OPPO Reno 5 5G bude dostupné vo farbách Starry Black a Astral Blue za cenu 449 eur. Navyše ako darček potom OPPO ku každému zakúpenému Reno5 5G daruje slúchadlá OPPO Enco Air v hodnote 79 eur. Táto akcia bude prebiehať u všetkých oficiálnych predajcov značky počas prvých 14 dní predaja alebo do vypredania zásob.

Smartfón Oppo Reno5 5G.

OPPO Reno5 Z – 5G pre každého

 

Smartfón strednej triedy OPPO Reno5 Z je určený pre používateľov, ktorí hľadajú dobre vybavený telefón za veľmi dostupnú cenu. Práve týmto zákazníkom poskytne OPPO Reno5 Z dostatočný výkon osemjadrového procesoru s podporou sietí 5G, štvornásobný fotoaparát so 48megapixelovým rozlíšením hlavného snímača a inteligentnou technológiou prejasnenia a vylepšenia snímok aj videí, rovnako ako technológiu rýchleho dobíjania VOOC 4.0.

Fotoaparát smartfónu OPPO Reno5 Z poskytuje vyspelé funkcie pre dynamický bokeh efekt, vylepšenie záberov s pomocou technológie umelej inteligencie, zvýšenie dynamického rozsahu snímok (Live HDR) aj zvýšenie jasu snímok a videí zadovážených za nízkeho osvetlenia (Night Plus a Ultra Night Video). Opäť nechýba ani možnosť kombinovania záberov z hlavnej a selfie kamery.

Smartfón Oppo Reno5 Z 5G.

Vďaka technológii VOOC 4.0 a dobíjaciemu výkonu 30 wattov stačí päťminútové dobíjanie na trojhodinové sledovanie videa. Na polovicu kapacity sa batéria smartfónu OPPO Reno5 Z dobije už za 20 minút a na plné nabitie stačí počkať len 48 minút. Batéria telefónu zvládne bezmála 17 hodín prehrávania videa, 8 hodín hrania online hier alebo cez 35 hodín prehrávania hudby z úložiska smartfónu.

Čítačka odtlačkov prstov je aj u tohto modelu zabudovaná priamo v displeji.

Smartfón Oppo Reno5 Z 5G.

OPPO Reno5 Z – Dostupnosť a cena

 

Taktiež smartfón OPPO Reno5 Z bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla a to u operátorov O2, Orange a Telekom. V priebehu júla potom taktiež u maloobchodných predajcov, napr. Alza.sk, Mall.sk, Nay.sk, Planeo Elektro a Datart.sk. OPPO Reno5 Z bude v predaji vo farbách Fluid Black a Cosmo Blue za cenu 359 eur.

„Máme v pláne stať sa vedúcou značkou inteligentných telefónov v Európe. Ešte dôležitejšie však je, že chceme hrať pozitívnu rolu v krajinách, kde pôsobíme a využívať naše technológie v prospech miestnych používateľov a komunít – a podporiť ich vyrovnaný a spokojný život,“ dodal Johnny Zhang.

Smartfón Oppo Reno5 Z 5G.

Enco Air – True Wireless slúchadlá pre extrémne dlhé počúvanie

 

Spoločne s dvoma novými smartfónmi prináša OPPO na slovenský trh taktiež true wireless slúchadlá Enco Air. Ich špecialitou je okrem technológie potlačenia šumu počas hovorov aj rýchle dobíjanie batérií slúchadiel. Už behom 10 minút sa slúchadlá nabijú na ďalších 8 hodín počúvania. Ku smartfónu sa slúchadlá Enco Air pripojujú prostredníctvom Bluetooth 5.2 a spoločne s dobíjacou krabičkou zvládnu až 24 hodín počúvania.

Slúchadlá Enco Air sú k dispozícii za 79 eur.

Úplne bezdrôtové slúchadlá Oppo Enco Air.

Enco Buds – Odolné True Wireless slúchadlá

 

Ďalšou novinkou na slovenskom trhu sú True Wireless slúchadlá OPPO Enco Buds, odolné voči vode a prachu podľa certifikácie IP54. Nevadí im teda ani dážď, ani pot pri športovaní. Behom 15 minút sa Enco Buds dobíja na 6 hodín počúvania a kapacita ich dobíjacej krabičky je dostatočná k prehrávaniu hudby na dobu 24 hodín. Slúchadlá sa ihneď po vybratí z krabičky automaticky zapnú a cez Bluetooth 5.2 sa prepoja so smartfónom. Nechýba potlačenie šumu pri hovoroch ani dotykové ovládanie.

Slúchadlá Enco Buds sú k dispozícii za 49 eur.

Úplne bezdrôtové slúchadlá Oppo Enco Buds.

Globálne zdroje s lokálnym zameraním

 

Spoločnosť OPPO je v súčasnej dobe na 8. mieste čo do počtu podaných patentov na celom svete vôbec. Svoju pozíciu medzi najväčšími svetovými výrobcami inteligentných telefónov si vybudovala práve predovšetkým vďaka svojmu maximálnemu sústredeniu na inovácie, využiteľné pri používaní smartfónov v každodennom živote. Patrí medzi nich predovšetkým technológia VOOC na extrémne rýchle dobíjanie batérií telefónov, rovnako ako napríklad funkcia na vylepšovanie portrétnych snímok, ktorou OPPO predstavilo už v roku 2012.

V minulom roku odhalila spoločnosť OPPO prvý koncept smartfónu s rolovacím displejom a pri vývoji ďalších inovácií sa venuje predovšetkým sieťam 5G a využitiu možností umelej inteligencie pri vylepšovaní snímok a videozáberov.

V šiestich výskumných inštitútoch a piatich výskumných centrách spoločnosti OPPO pracuje cez 10 000 vedcov a výskumníkov. OPPO investuje do výskumu a vývoja miliardy dolárov a spolupracuje s prednými svetovými operátormi, výrobcami a inštitúciami. Len v rokoch 2019 a 2020 podala spoločnosť OPPO cez 61 000 patentových prihlášok a získala viac ako 26 000 patentov.

V rámci inteligentných telefónov stojí spoločnosť OPPO v čele vývoja 5G sietí. Nedávno v spolupráci s firmami Vodafone, Qualcomm a Ericsson vyvinula a uviedla na trh prvú samostatnú vysokorýchlostnú sieť 5G (SA) z nízkou latenciou v Európe. Spoločne s firmou Thales potom vytvorila prvú eSIM kompatibilnú s 5G SA na svete.

Dôležité partnerstvá

 

Medzi najdôležitejších partnerov spoločnosti OPPO patrí aj Google, s ktorým výrobca dlhodobo spolupracuje na vývoji produktov a marketingu na celom svete a to s cieľom poskytnúť inteligentné a prepojené technológie viacerým používateľom. Partnerstvo taktiež umožňuje, aby operačný systém ColorOS, ktorý je založený na systéme Android a je vytvorený na mieru spoločnosti OPPO, využíval všetky inovácie a vylepšenia v oblasti vývoja softwaru pre inteligentné telefóny.

Spoločnosť OPPO taktiež spolupracuje s významnými európskymi značkami ako sú FC Barcelona, Lamborghini, Roland Garros alebo práve štartujúcim tenisovým Grand slamom Wimbledon. To dokazuje odhodlanie spoločnosti OPPO spolupracovať s firmami, ktoré zdieľajú jej záväzok k dokonalosti a inováciám.

(Zdroj: Tlačová správa OPPO)