Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámky August vedia, či ste nenechali pootvorené dvere

Zámky August vedia, či ste nenechali pootvorené dvere
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť August už v roku 2013 spustila start-up kampaň pre inteligentné zámky na dvere, ktoré sa otvárali ak sa používateľ k nim priblížil so svojim iPhone. Teraz sa výrobca vrátil s novou generáciou zámkov, ktoré podporujú hlasových asistentov, ako sú Alexa či Siri, a do výbavy dostali aj snímač, ktorý vás upozorní ak necháte dvere odomknuté.

Séria nových inteligentných zámkov August sa montuje na vnútornú stranu štandardných zámkových dverí, pričom vonkajší zámok zostáva bez zmeny, takže stále viete používať váš starý kľúč. V podstate zámky August slúžia pre automatické zamykanie a odomykanie dverí, keď sa majiteľ vzdiali alebo priblíži k dverám so svojim smartfónom vo vrecku.

Nová generácia zámkov August sa skladá zo zámku August Smart Lock a drahšieho August Smart Lock Pro. Oba majú zabudovaný snímač DoorSense, ktorý zisťuje, či boli dvere správne zatvorené a používateľa upozorní na stav prostredníctvom notifikácie v smartfóne.

Zámok August Smart Lock Pro, zámok August Smart Lock a zvonček August Doorbell Cam Pro.

Verzia zámku August Smart Lock Pro má kruhový a kompaktnejší dizajn. Dodáva sa spolu s Wi-Fi Bridge August Connect, ktorý po pripojení k domácej Wi-Fi sieti umožní používateľom zamykať a odomykať dvere na diaľku. Používateľov upozorní, či sú dvere po určitú dobu ponechané otvorené a dá sa integrovať s niektorými domácimi poplašnými systémami prostredníctvom komunikačného protokolu Z-Wave Plus.

Obe zariadenia pritom dokážu pracovať s hlasovými asistentmi, ako sú Amazon Alexa a Asistent Google. No majitelia lacnejšej verzie si kvôli tejto funkcii budú musieť samostatne zakúpiť Connect Wi-Fi Bridge.

Inteligentný zámok August Smart Lock Pro.

Výrobca tiež predstavil aktualizovaný zvonček August Doorbell Cam Pro, ktorý zachytí plnofarebné HD video, má vstavaný reflektor, obojsmernú audio komunikáciu a režim detekcie pohybu HindSight. Ten nakrúca video o niekoľko sekúnd dopredu, ak je zistený pohyb, aby nebolo vynechané nič dôležité.

Zámok August Smart Lock Pro sa predáva za cenu 279 dolárov, zámok August Smart Lock za 149 dolárov a video zvonček Doorbell Cam Pro sa predáva za 199 dolárov. Všetky zariadenia začnú byť distribuované od 10. októbra.

Oba verzie zámkov August majú zabudovaný snímač DoorSense, ktorý zisťuje, či boli dvere správne zatvorené a používateľa upozorní na stav prostredníctvom notifikácie v smartfóne.