Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bývajte zdravšie so systémom inteligentných strešných okien

Bývajte zdravšie so systémom inteligentných strešných okien
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť VELUX, významný svetový výrobca strešných okien a spoločnosť Netatmo, ktorá vyvíja inteligentné riešenia pre domy, uvádzajú na trh VELUX ACTIVE with NETATMO - prvý systém automatického ovládania strešných okien, žalúzií a roliet pomocou senzorov a mobilnej aplikácie.

Od teraz môžu ľudia žijúci v podkroví veľmi jednoducho ovládať svoje strešné okná hlasom alebo stlačením tlačidla a zaistiť si tak zdravšie prostredie v interiéri. Výskumy potvrdzujú, že trávime až 90 % času vnútri budov a často zabúdame na vetranie. Aj pre tieto situácie má VELUX riešenia. Ako náhle systém inteligentných domov vyhodnotí, že je v miestnostiach príliš teplo, vlhko alebo vysoká koncentrácia CO2, automaticky vyvetrá.

„Nesmierne sa tešíme na reakcie používateľov na naše inovácie v oblasti inteligentných domov, ktoré zaistia komfortný a zdravý domov,“ uviedol Kent Holm, viceprezident skupiny VELUX pre globálny produktový manažment.

Automatické ovládanie riadené senzormi

 

Systém VELUX ACTIVE with NETATMO, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou NETATMO, ktorá je lídrom v oblasti inteligentných domov, vychádza z najnovších technológií inteligentných senzorov a vďaka tomu premýšľa a koná za používateľov. Inteligentné senzory v interiéri monitorujú teplotu, vlhkosť a koncentráciu CO2 vo vnútri budovy a aktivujú bránu, ktorá otvára či zatvára strešné okná s cieľom zlepšenia klímy v interiéri.

„Len málo ľudí si uvedomuje, aký vplyv má vzduch v interiéri na ich zdravie a kvalitu života. Vzduch, ktorý dýchame je rovnako dôležitý ako jedlo, ktoré jeme alebo voda, ktorú pijeme. Priemerný dospelý človek vdýchne približne 15 000 litrov vzduchu každý deň a až 90 % svojho času trávi v interiéri. Zdravé vnútorné prostredie však znamená omnoho viac ako len pohodlie, ktoré naše nové riešenie v oblasti inteligentných domov poskytuje,“ dodal Kent Holm.

Zariadenie pre inteligentný dom je naprogramované tak, že strešné okná sa automaticky otvárajú, keď je potrebné pustiť do interiéru čistý vzduch. Zariadenie takisto bráni prehrievaniu vnútorného prostredia tým, že pri predpovedi horúceho a slnečného počasia preventívne zatvára rolety a žalúzie.

Jednoduché ovládanie vám dodá kľud

 

VELUX ACTIVE with NETATMO je prvý systém inteligentných strešných okien prepojený s Apple HomeKit, ktorý umožňuje kontrolovať klímu vo vnútri budov z domova alebo na diaľku prostredníctvom zariadení Apple, zahrňujúcich iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV a HomePod. Systém je možno ovládať pomocou Siri, hlasom ovládanej inteligentnej asistentky spoločnosti Apple alebo Apple Home.

VELUX ACTIVE with NETATMO funguje s riadiacou aplikáciou pre iOS a Android. Môžete tak jednoducho ovládať a monitorovať vaše okná prostredníctvom niekoľkých dotykov na vašom smartfóne použitím aplikácie Apple Home na všetkých zariadeniach Apple s vlastnou aplikáciou VELUX ACTIVE.

„VELUX ACTIVE with NETATMO je výsledkom spolupráce dvoch skvelých technológií: vysoko kvalitných strešných okien VELUX a know-how Netatmo pre vytváranie jednoduchých a užitočných produktov a aplikácií. Vďaka automatizovanému otváraniu, zatváraniu a tieneniu strešných okien získate výrazne lepšiu klímu v interiéri. Vytvorili sme riešenie založené na inteligentných senzoroch, ktoré je nielen užívateľsky prívetivé a spoľahlivé, ale tež prospešné pre zdravý život užívateľa,“ dodal Fred Potter, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Netatmo.

K inteligentným domom patrí aj téme zdravia a kvality života

 

Trh s riešeniami pre inteligentné domy, vďaka ktorým je možné pripojiť elektrické zariadenia vo vašom dome k internetu, zažíva rozkvet. Očakáva sa, že trh inteligentných domov do roku 2022 celosvetovo vzrastie približne na 53,45 miliardy dolárov (Statista 2018). Technológie inteligentných domov vám umožňujú ovládať domáce spotrebiče ako sú chladničky, mrazničky, práčky, sušičky, kávovary a rýchlovarné kanvice prostredníctvom aplikácií a automatickej regulácie.

„Inteligentné domácnosti predstavujú aj naďalej významný spotrebiteľský trend a očakáva sa, že do štyroch rokov sa stanú štandardom. Digitalizáciou ovládania strešných okien, ktoré bude automaticky zlepšovať vaše vnútorné prostredie, pridávame do sveta inteligentných domovov aj dimenziu zdravia a komfortu. Inovácie v tejto oblasti privádzame na novú úroveň,“ pokračoval Holm.

Prostredníctvom integrácie s Apple HomeKit sa strešné okná a tieniace doplnky VELUX stávajú súčasťou rastúcej rodiny produktov pre inteligentné domácnosti, ktorá zlepšuje zdravie a komfort v domácnostiach.

Cena a dostupnosť

 

Maloobchodná cena základného balíku VELUX ACTIVE with NETATMO je 249 €. Všetky produkty sú k dispozícii na adrese www.velux.sk/active a na www.netatmo.com.

(Zdroj: Tlačová správa VELUX)