Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SmartCocoon zvýši pohodlie v každej miestnosti v domácnosti

SmartCocoon zvýši pohodlie v každej miestnosti v domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vykurovacie a chladiace systémy, ktoré sú ovládané jediným termostatom, sa používajú ľahko, ale pre zaistenie pohodlia vo vašom domove nemusia byť úplne ideálne. Optimálnym riešením by bolo použitie strategicky umiestnených ventilátorov, ktoré dodajú miestnostiam trochu tepla alebo chladu podľa potreby. To prináša riešenie ventilátora SmartCocoon Smart Register Booster Fan.

Ventilátorový systém SmartCocoon bol vyvinutý na riešenie problému, ktorý je bežný v mnohých domácnostiach, kde centrálny termostat nedokáže zabrániť tomu, aby boli jednotlivé miestnosti príliš horúce alebo príliš studené. Zatiaľ čo v kuchyni a spoločenskej miestnosti môže byť ideálna teplota, napríklad v spálni na poschodí môže byť príliš teplo.

Drobné úpravy prietoku vzduchu v týchto problémových oblastiach domu môže pomôcť vyriešiť práve ventilátorový systém SmartCocoon Smart Register Booster Fan. Ten sa dá pripojiť do bežnej elektrickej zásuvky a umiestniť do štandardných vetracích otvorov v podlahe, kde ho bezpečne držia na svojom mieste vysúvacie pružiny.

Ventilátorový systém SmartCocoon Smart Register Booster Fan.

Algoritmy poháňané umelou inteligenciou sú potom schopné automaticky synchronizovať ventilátor s ústredným vykurovaním a chladením v domácnosti, pričom nasáva zachytený vzduch z potrubného systému a pomocou senzorov rozpoznáva, kedy je teplota v miestnosti nižšia alebo vyššia ako je teplota nastavená v aplikácii používateľom. Keď sú potrebné úpravy teploty pre konkrétnu miestnosť, SmartCocoon sa aktivuje a pomocou jedného zo svojich štyroch rôznych prevádzkových režimov vháňa do priestoru teplý alebo chladný vzduch.

Ventilátorový systém SmartCocoon Smart Register Booster Fan.

Systém SmartCocoon je navrhnutý tak, aby bol používateľsky prívetivý, pričom inštalácia si nevyžaduje žiadne nástroje a nastavenie trvá len pár minút pomocou mobilnej aplikácie. Zariadenie pracuje s inteligentnými a konvenčnými termostatmi, pričom v oboch prípadoch využíva algoritmy umelej inteligencie na automatickú synchronizáciu s vykurovacím a chladiacim systémom. Aplikácia umožňuje používateľovi konfigurovať prispôsobené nastavenie teploty pre jednotlivé miestnosti v celej domácnosti.

Ventilátorový systém SmartCocoon Smart Register Booster Fan.

Ventilátorový systém SmartCocoon Smart Register Booster Fan dokáže zvýšiť prúdenie vzduchu v miestnostiach až o 200 percent a upraviť ich teplotu až o 70 percent. Môže tak údajne znížiť ročné náklady na energiu v domácnosti až o 30 percent. Je dostupný prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za 110 CAD (približne 74 EUR) za jednu jednotku. Dodávka je naplánovaná na jún 2021.