Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malá terénna elektrická jednokolka s veľkým srdcom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci v súčasnosti existuje niekoľko rôznych spoločností, ktoré vyrábajú samovyvažovacie elektrické jednokolky, spoločnosť Future Motion bola jednou z prvých. Táto americká firma práve oznámila najnovší prírastok do svojej rodiny, malý, no pôsobivý model s názvom Onewheel Pint S.

Spoločnosť Future Motion predstavila pôvodný model Pint ešte v roku 2019 ako kompaktnú a lacnejšiu alternatívu k svojmu modelu XR. O dva roky neskôr nasledoval model Pint X s dvojnásobným dojazdom oproti základnému modelu Pint, spolu s o niečo vyššou maximálnou rýchlosťou. Najnovší model Pint S zasa o niečo vylepšuje model X. Vylepšenia majú podobu aktualizácie hardvéru aj firmvéru.

Samovyvažovacia elektrická jednokolka Onewheel Pint S.

Medzi hardvérové vylepšenia patria rozšírená doska na státie, ktorá poskytne o 15 % väčšiu plochu, čím sa jednokolka prispôsobí aj väčším jazdcom s väčšími nohami, ako aj zakrivený dizajn na zvýšenie stability. K dispozícii je aj pogumovaná hliníková rukoväť na prenášanie, ktorá sa zloží do jednej roviny s Pint S, keď sa nepoužíva, a tiež pneumatiky s dezénom, ktoré možno používať na hladkom aj nerovnom teréne. Vylepšenia hardvéru dopĺňa dojazd batérie 32 kilometrov na jedno nabitie, čo je zvýšenie oproti 29 kilometrov modelu X.

Samovyvažovacia elektrická jednokolka Onewheel Pint S.

Vylepšenia firmvéru zahŕňajú maximálnu rýchlosť 32 km / h (opäť nárast z 29 km / h), zvýšený výkon pre lepšiu akceleráciu a brzdenie, plus systém haptickej spätnej väzby, ktorý poskytuje jazdcom zvukové aj hmatové bezpečnostné upozornenia.

Používatelia teraz môžu využívať funkciu Custom Shaping v aplikácii Onewheel na bezdrôtové nastavenie pokročilých jazdných parametrov, ako je profil zrýchlenia, kompenzácia zatáčania a opätovné zapnutie skoku.

Samovyvažovacia elektrická jednokolka Onewheel Pint S.

Samovyvažovacia elektrická jednokolka Onewheel Pint S sa dá už teraz kúpiť za cenu 1 400 USD (približne 1 258 EUR). Určite stojí za zmienku, že všetky aktualizácie firmvéru sa dajú vykonať aj na existujúcom modeli Pint X. Navyše, všetky hardvérové vylepšenia, okrem zvýšeného dojazdu, sa dajú zakúpiť ako príplatky k modelu X. Cena modelu Pint X s väčšími nášľapmi, sklopnou rukoväťou a výkonnou pneumatikou sa vyšplhá až na 1 480 USD (okolo 1 330 EUR).

Samovyvažovacia elektrická jednokolka Onewheel Pint S.