Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kolieskové korčule gripSPEEDER pre tých, ktorí sa vyžívajú v rýchlosti

Kolieskové korčule gripSPEEDER pre tých, ktorí sa vyžívajú v rýchlosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri jazde na rýchlostných kolieskových korčuliach znamená viac koliesok lepšiu priľnavosť na ceste, no aj väčší odpor, čo má dopad na rýchlosť. V prípade menšieho počtu koliesok je to naopak vyššia rýchlosť, no menšia priľnavosť. Nemecký výrobca funMACHINES sa však v prípade v nových rýchlostných kolieskových korčuliach gripSPEEDER rozhodol, že využije výhody z oboch systémov v jednom prevedení.

Podvozok nových rýchlostných kolieskových korčúľ gripSPEEDER tvorí pätica koliesok, z ktorých sú v strede umiestnené tri malé kolieaska pre zvýšenie priľnavosti k ceste a na vonkajších stranách sa nachádzajú väčšie a tvrdšie kolieska pre rýchlosť. Tie sú namontované na pružných horizontálnych titánových vidliciach.

Rýchlostné kolieskové korčule gripSPEEDER.

Pokiaľ je korčuliar v kĺzavom štádiu svojho korčuľovania, stredné kolieska visia nad zemou vo výške 4 milimetrov a teda v tomto bode sú s cestou spojené iba veľké kolieska, čo minimalizuje trenie pre dosiahnutie vyšších rýchlostí. Keď sa užívateľ odráža pre akceleráciu alebo sa sťahuje do rohov, stláča sa zavesenie pružinových vidlíc stlačené, čo umožňuje, aby sa stredové kolieska dočasne zapojili s mimoriadnou trakciou pri kontakte so zemou. Vývojári navyše tvrdia, že tým ako sú nohy korčuliara umiestnené bližšie k zemi, môžu rýchlejšie tlačiť priamo proti ceste.

Rýchlostné kolieskové korčule gripSPEEDER.

Nové rýchlostné kolieskové korčule gripSPEEDER sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu vo výške 949 EUR aj s kompletne topánkami. V prípade úspechu kampane výrobca predpokladá, že by podporovateľom kampane mohol začať rozosielať prvé kusy niekedy v priebehu decembra.

Rýchlostné kolieskové korčule gripSPEEDER.