Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojdielne lyžiarske topánky Dahu vám uľahčia chôdzu na snehu

Dvojdielne lyžiarske topánky Dahu vám uľahčia chôdzu na snehu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Boriť sa snehom v pevných a ťažkých lyžiarskych topánkach býva náročné a vysiľujúce. Švajčiarsky výrobca Dahu sa rozhodol tento problém vyriešiť dvojdielnym systémom lyžiarok, ktoré sú zložené z pružnej vnútornej topánky a vonkajšieho tvrdého plášťa.

Nové dvojdielne lyžiarske topánky dostali jednoduchý názov Dahu Swiss Boot a celá myšlienka stojí na tom, že používateľ pri chôdzi nosí iba šnurovaciu pružnú topánku, zatiaľ čo pevná časť z polyamidových kompozitov je namontovaná vo viazaní na lyžiach. Keď dorazí na svah, stačí pohodlne s nohou vkĺznuť do pevnej časti a utiahnuť klipsne. Lyžiarky sa dajú nazúvať aj kompletne spojené, rovnako ako keď si človek nazúva bežné lyžiarske topánky.

Dvojdielne lyžiarske topánky Dahu Swiss Boot.

Vnútorná vode odolná pružná časť topánok sa nazýva Cambium a je vyrobená z talianskej kože s izoláciou Primaloft. Pod prednou časťou nohy je vrstva hliníkovej fólie, ktorá odráža teplo, spolu so striedajúcimi sa vrstvami korku a polyuretánovej gumy v podrážke topánky. Samotná podrážka so svojimi drážkami poskytne lepšiu trakciu pri chôdzi na snehu, no tiež obsahuje drážky, ktoré zapadnú do zodpovedajúcich drážok v pevnej časti lyžiarskych topánok.

Dvojdielne lyžiarske topánky Dahu Swiss Boot.

Výrezy vo vonkajšej pevnej časti by mali zmierniť tlak na nohy v určitých bodoch, zatiaľ čo si zachová svoju materiálovú tuhosť. Rýchloupínací systém s klipsňami si môže používateľ jemne doladiť podľa svojich preferencií.

Nové dvojdielne lyžiarske topánky Dahu Swiss Boot by mali byť k dispozícii od 15. septembra (takže túto zimu to už nestihnú) za cenu 900 dolárov.

Vnútorná vode odolná pružná časť topánok sa nazýva Cambium a je vyrobená z talianskej kože s izoláciou Primaloft.